Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 010 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,25 g |
Tuky | 151,84 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 762 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 243,14 g |
Postup přípravy
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukry, citronovou kůru, vanilkový pudink a vyšleháme dohladka. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
Těsto vyndáme z lednice a vyválíme z něj obdélník. Do pruhu střední části těsta dáme tvarohovou náplň, uděláme v ní asi šest důlků a dáme do nich švestková povidla nebo marmeládu. Postranní části těsta nožem nebo rádlem šikmo nařežeme na 2,5 cm proužky, které přes náplň střídavě překládáme. Krok 4: Štrůdl dáme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme cca 25-35 minut.
Upečený štrůdl vyndáme z trouby a hned pocukrujeme.
Zveřejněno 13. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEMv
Moje poznámka
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEMv
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 10 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 13 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 13 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 21 minutami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 27 minutami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 8 hodinami
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 10 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 10 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 12 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 19 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 19 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 20 hodinami
Tématické fráze:
tvarohova napln do strudlu,
štrudl s tvarohovou náplní,
naplne do strudlu,
strudl s tvarohem a povidly,
náplň do štrůdlu,
povidlovo tvarohový koláč,
štrůdl s tvarohem,
tvarohová nápln do štrúdlu,
štrůdl s marmeládou,
štrůdl s tvarohem a švestkami,
tvarohová štrudl,
strudl se svestkami a s tvarohem,
recepty tvaroh a povidla,
štrudl s s povidlím,
naplne na štrůdl,
štrůdl náplně recepty,
štrudl z tvarohem,
nejlepsi tvarohova napln do strudlu,
recept na štrudl pudink tvaroh,
štrůdl s povidlím
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
sůl,
voda,
vejce,
olej slunečnicový,
máslo,
tvaroh plnotučný,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
kůra citronová,
pudink vanilkový,
povidla švestková
Komentáře (26)
Po upečení klasika , potřít máslem s rumíkem! Potřebuje to pár hodin odpočinout, na spojení chutí, ale dobrota veliká.
Myslím, že se dá udělat velmi dobře, i z listového těsta. Nedělala jsem naposled!
Přidala jste do tvarohové náplně pudinkový prášek? Ten konzistenci tvarohu trochu zpevní. Někdy bývá tvaroh ve vaničce řidší, tak je třeba dát pudinkového prášku o trochu více.
...ale čemu všemu se asi dnes říká "domácí švestková povidla", he
2,5 kg vypeckovaných švestek (nejlépe přešlých mrazem) umlít a vařit s 250 ml octa dohusta, nechat stát. Druhý den přidat asi 40 dkg cukru a opět vařit do husta, horké plnit. Pokud jsou švestky opravdu hodně sladké, množství cukru se může přiměřeně snížit. Nejlepší jsou klasické staré malé švestky (ty, co leckde chytají šárku
Děkuji, už to mám opsáno
Opravdu dáváte skoro 10% octa
hlh:
I vy filuto neregi, že vy jste se trošičku přechytračili, he
No, možná ale líp, než kdyby napsali o tom jednookém mezi slepými, že