Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 3. 2017 17:55

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 010 kJ / 2 632 kcal
Bílkoviny69,25 g
Tuky151,84 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 762 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy243,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janek53 janek53

18. 3. 2017 20:54

Vyzkoušel jsem a s výsledkem jsem nespokojený. Těsto je moc mastné i když jsem přidal další mouku. Snad by stačilo poloviční množství tuků, nevím;-(:-//

casino casino

14. 3. 2017 11:12

hosta:
Děkuji, už to mám opsáno :-)
Opravdu dáváte skoro 10% octa :-O (neředěný - 8%ní)

hlh:
I vy filuto neregi, že vy jste se trošičku přechytračili, he :-D
No, možná ale líp, než kdyby napsali o tom jednookém mezi slepými, že :-p

hlh

13. 3. 2017 23:26

casino: Sleduju, že jste tu nejchytřejší z nejchytřejších! :-D:-D:-D

hosta hosta

13. 3. 2017 23:15

casino: snad nebude vadit, když svůj recept napíši sem:
2,5 kg vypeckovaných švestek (nejlépe přešlých mrazem) umlít a vařit s 250 ml octa dohusta, nechat stát. Druhý den přidat asi 40 dkg cukru a opět vařit do husta, horké plnit. Pokud jsou švestky opravdu hodně sladké, množství cukru se může přiměřeně snížit. Nejlepší jsou klasické staré malé švestky (ty, co leckde chytají šárku ;-))Letos chci část octa nahradit balsamikem - jen jako pokus;-)

casino casino

13. 3. 2017 22:48

Před časem jsem dostal zavařovačku domácích povidel:-(( ...ale i nadále jsme zůstali přáteli:-D
Povidla jsme kdysi dááávno doma vařívali, pak jsme dostávali od příbuzných z kotárů a poslední roky používám kupovaná (přislazovaná) a chutnají mi víc, než ta domácí. Jen jednou jsem koupil přímo od výrobce povidla dělaná tak jak se dělala kdysi a vrátil jsem se k HAMÉ (přiznávám, že i kvůli ceně produktu). Pokud je hodlám použít např. navrch na vdolečky, tak je nechám pár dní oddeklovaná, že aby zhoustla:yes:

hosta: radiator:
2013 jsem vysadil asi 60 trnek (na sušení) letos bych už mohl sklidit pár košů švestek...
Dejte mi sem, prosím, odkaz na rcp na domácí povidla podle vašeho gusta (předpokládám, že budou s octem) a já je na podzim udělám:-)
Uvaříme, vyzkoušíme, porovnáme a uvidíme... :-)
Těch pár měsíců do sklizně uteče jak domácí povidla, že:-):-D:-K
(prošel jsem zdejší rcp na "povidla" a až na pár výjimek se už podle obrázků jedná spíše o urážku švestkových povidel)
No, uznávám ale, že tento rcp se mi líbí a vyzkouším ho dřív než do švestek:-)

radiator radiator

13. 3. 2017 20:51

casino: Odpověděla vám za mě hosta. Nicméně vím, že ne každý má na zahradě švestky a vaří povidla, ale to černé lepidlo, které je v obchodech nazýváno švestkovými povidly, bych rozhodně za ta domácí neměnila:-p

hosta hosta

13. 3. 2017 20:46

casino: tak povidla bych asi nezpochybňovala - vlastnoručně trhané švestičky, pravda cukr koupený;-), vlastnoručně míchaná na kamnech či pečená v troubě, vyrobená povidla doma. Asi oproti povidlům, která se prodávají, je rozdíl jednoznačný, he?

casino casino

13. 3. 2017 20:34

No, dřív bylo kdeco "domácí": vejce, máslo, tvaroh a třeba i mouka...:yes:
...ale čemu všemu se asi dnes říká "domácí švestková povidla", he :-)

hosta hosta

13. 3. 2017 20:04

Nejen štrudl krásný, je krásný i talíř:yes:

gogyna gogyna

13. 3. 2017 18:56

Krásný štrůdl, už jen uvařit kávu.:yes::yes::yes:

Elina

13. 3. 2017 18:06

:-K:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohova napln do strudlu štrudl s tvarohovou náplní naplne do strudlu strudl s tvarohem a povidly náplň do štrůdlu povidlovo tvarohový koláč štrůdl s tvarohem tvarohová nápln do štrúdlu štrůdl s marmeládou štrůdl s tvarohem a švestkami tvarohová štrudl strudl se svestkami a s tvarohem recepty tvaroh a povidla štrudl s s povidlím naplne na štrůdl štrůdl náplně recepty štrudl z tvarohem nejlepsi tvarohova napln do strudlu recept na štrudl pudink tvaroh štrůdl s povidlím

Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, sůl, voda, vejce, olej slunečnicový, máslo, tvaroh plnotučný, cukr vanilkový, cukr krupice, vejce, kůra citronová, pudink vanilkový, povidla švestková

TopRecepty.cz

Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEMv