Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 707 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 42,46 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 106,59 g |
Postup přípravy
Jehněčí kýtu opláchneme, ostrým nožem maso prořízneme na různých místech a do zářezů vložíme plátky česneku. Maso osolíme, opepříme, posypeme trochu oreganem, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a pložíme ho do pekáče tukovou stranou nahoru. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny. Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčatový protlak promícháme s vodou, solí a oreganem. Zálivku nalijeme na brambory, promícháme a přidáme k masu do pekáčku.
Teplotu snížíme na 180°C a pečeme 1 1/2 hodinu za občasného podlévání. Krok 3: Upečené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s bramborami.
Zveřejněno 18. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené jehněčí s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmEg
Moje poznámka
Pečené jehněčí s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmEg
Nejnovější recepty
Tvarohové knedlíky se švestkami
Přidáno před 19 minutami
Dědova kulajda
Přidáno před 5 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stir-fry s rýží
Přidáno před 15 hodinami
Tuňákové placičky s nivou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný koláč s jablky, nivou a ořechy
veronika_straka před 26 minutami
Polévka z bedel
Brand65 před 51 minutami
Polévka s játrovými knedlíčky
Kajkajak před 4 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
káťa před 5 hodinami
Francouzské brambory
JanaMo před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
vesnickydesolat před 5 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Ajca1 před 6 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Lucie1001 před 7 hodinami
Jihočeská kulajda
bonkova před 7 hodinami
Čalamáda moc dobrá
HusoKachna před 7 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí s bramborem,
pečené jehněčí s bramborem,
jehneci s bramborami,
jehněčí kýta s bramborem,
zapečené jehněčí s bramborami a rajčaty,
pecene jehneci,
jehneči s s bramborem,
jehněčí na bramborách,
jehněčí kýta pečená s bramborem,
pečené jehneci maso s bramborem,
jehneci top recept,
jehněčí krkovice s brambory,
jehneci z bramborem,
pečené skopové maso s s bramborem,
pečené jehněčí plátky,
jehneci pecene a brambory,
jehněčí z bramborami,
jehněči kyta na opekani,
pečené jehněčí maso recepty,
plátky jehněčí kýty
Suroviny:
kýta jehněčí,
koření oregáno sušené,
olej olivový,
šťáva citronová,
brambory,
protlak rajčatový,
voda,
sůl,
pepř
Komentáře (1)