Zapékaná špagetová dýně s jehněčími plíčky

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 1 hod 0 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 1 hod 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 špagetová dýně (použijeme 500 g vařené)
½ jehněčích plíček
5 brambor
1 cibule
olej
sůl
pepř
2 lžíce sekaného kopru
1 lžíce kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu „vyšpagetujeme“ (vydlabeme vidličkou špagety). Cca 500 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kurkumu, na malé kocôčky narezané pľúcka, osolíme, okoreníme a podlejeme cca 1 dl vody. Zakryté dusíme 10 minút.

  3. Do vymasteného pekáča uložíme polovicu na tenké plátky nakrájaných zemiakov. Jemne osolíme.

  4. Na zemiaky rozložíme špagetovú tekvicu a posypeme kôprom.

  5. Ďalšou vrstvou sú pľúcka aj s vývarom.

  6. Navrch dáme opäť na tenké kolieska nakrájané zemiaky a jemne ich osolíme.

  7. Zakryjeme a v rúre dusíme cca 30 - 40 min, kým zemiaky nie sú mäkké.

Poznámka od kuchařky

Jahňacie pľúcka možno nahradiť bravčovými pľúckami.

Komentáře k receptu Zapékaná špagetová dýně s jehněčími plíčky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: špagetová dyne dýně s kuřecími pličkami recepty z plucka pokrmy ze špagetové dýně