Suroviny
Porce: 5-6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 464 kJ / 2 501 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 215,35 g |
| Tuky | 182,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 668 mg |
| Sodík | 553 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 0,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.
Krok 2: Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby na 220-250°C, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 25-35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva).
Krok 3: Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené.
Krok 4: Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to na tenké plátky.
Zveřejněno 13. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rostbíf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWwk
Moje poznámka
Rostbíf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWwk
Nejnovější recepty
Zapečená zelenina s masem a vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Jihoafrická návštěvnická buchta
Přidáno před 1 hodinou
Drůbeží sekaná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 3 hodinami
Diabetická snídaně plná potřebných bílkovin
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
Přidáno před 5 hodinami
Salát z červené řepy, okurek, fazolí a cibule
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rybí salát s Moravankou
kimlo před 2 hodinami
Třená buchta
Mbabi před 2 hodinami
Katův šleh po mém
pazdera.jaroslav70 před 5 hodinami
Domácí chléb z trouby
magdalenka před 5 hodinami
Ledvinky dušené
Fred2 před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 14 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 15 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 16 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 17 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 17 hodinami
Tématické fráze:
rostbif,
rostbíf recept,
hovězí rostbíf,
rostbíf recept nejlepší,
rozbif,
příprava rostbífu,
recept na rostbif,
hovězí rostbíf recept,
jak upéct rostbíf,
recept na rozbíf,
recepty na rostbíf,
hovězí rozbíf,
rosbift,
roztbif,
hovězí rozbíf recept,
rozbif recept,
hovezi rostbíf recepty,
rostbív,
příprava rozbífu,
rostbíft
Suroviny:
roštěnec nízký,
sádlo,
máslo,
pepř mletý,
vývar,
sůl
Komentáře (13)
V tejto chvíli mám v chladničke nie síce nízku roštenku, ale hovädzie stehno. Myslíte si, že aj z toho urobím takúto pochúťku?
Vďaka za odpoveď