Suroviny
Porce: 5-6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 464 kJ / 2 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,35 g |
Tuky | 182,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 553 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.
Krok 2: Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby na 220-250°C, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 25-35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva).
Krok 3: Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené.
Krok 4: Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to na tenké plátky.
Zveřejněno 13. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rostbíf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWwk
Moje poznámka
Rostbíf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWwk
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 15 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 16 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 7 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 9 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 10 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 10 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 10 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 10 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 12 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 13 hodinami
Tématické fráze:
rostbif,
rostbíf recept,
hovězí rostbíf,
rostbíf recept nejlepší,
rozbif,
příprava rostbífu,
recept na rostbif,
hovězí rostbíf recept,
jak upéct rostbíf,
recept na rozbíf,
recepty na rostbíf,
hovězí rozbíf,
rosbift,
roztbif,
hovězí rozbíf recept,
rozbif recept,
hovezi rostbíf recepty,
rostbív,
příprava rozbífu,
rostbíft
Suroviny:
roštěnec nízký,
sádlo,
máslo,
pepř mletý,
vývar,
sůl
Komentáře (13)
V tejto chvíli mám v chladničke nie síce nízku roštenku, ale hovädzie stehno. Myslíte si, že aj z toho urobím takúto pochúťku?
Vďaka za odpoveď