Suroviny
Porce: 5-6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 464 kJ / 2 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,35 g |
Tuky | 182,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 553 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.
Krok 2: Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby na 220-250°C, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 25-35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva).
Krok 3: Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené.
Krok 4: Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to na tenké plátky.
Zveřejněno 13. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rostbíf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWwk
Moje poznámka
Rostbíf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWwk
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 7 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 9 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 22 minutami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 24 minutami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 27 minutami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 4 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 4 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 5 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 6 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 7 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 7 hodinami
Tématické fráze:
rostbif,
rostbíf recept,
hovězí rostbíf,
rostbíf recept nejlepší,
rozbif,
příprava rostbífu,
recept na rostbif,
hovězí rostbíf recept,
jak upéct rostbíf,
recept na rozbíf,
recepty na rostbíf,
hovězí rozbíf,
rosbift,
roztbif,
hovězí rozbíf recept,
rozbif recept,
hovezi rostbíf recepty,
rostbív,
příprava rozbífu,
rostbíft
Suroviny:
roštěnec nízký,
sádlo,
máslo,
pepř mletý,
vývar,
sůl
Komentáře (12)
V tejto chvíli mám v chladničke nie síce nízku roštenku, ale hovädzie stehno. Myslíte si, že aj z toho urobím takúto pochúťku?
Vďaka za odpoveď