2X smažené hranolky

HuhuCZE Kuchař: HuhuCZE

Doba přípravy: 25 min + chlazení 4 porce Bramborová jídla 1 názor

Suroviny

900 g brambor
1 l rostlinného oleje
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na hranolky o průřezu asi 5x5 mm a délce přibližně 5 cm. Namočíme je na 5 minut do studené vody. Potom vodu slijeme a hranolky opláchneme.

  2. Do hrnce dáme lehce osolenou vodu a počkáme, až se začne vařit. Přidáme hranolky a vaříme zhruba 3-4 minuty, než začnou měknout. Slijeme vodu a hranolky rozložíme na plech s pečicím papírem. Uložíme je minimálně na 1 hodinu nebo na noc do lednice.

  3. Rozehřejeme fritézu na 180 ° - 190 °C (pokud použijeme rendlík, měla by kostička pečiva zhnědnout do 30 vteřin). Do rozehřátého oleje dáme hranolky (nesmí jich být příliš mnoho najednou). Smažíme přibližně 3 - 4 minuty, dokud nezačnou získávat zlatavou barvu. Vyndáme je na talíř vyložený např ubrousky a necháme stéct olej.

  4. Poté dáme hranolky opět do fritézy na zmíněných 180 °- 190 °C a smažíme 3 - 5 minut, dokud nebudou mít svou typickou barvu a hlavně budou křupavé. Hotové hranolky vyndáme opět na talíř s ubrousky, osolíme a podáváme.

Poznámka

Hranolky se velice podobají těm z fastfoodu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 90 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: 2X smažené hranolky

  • Lenora32 Lenora32

    Jsou super, delala jsem tak i americky brambory. Vynikajici<3:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: smažené hranolky smažené domácí hranolky recept dvakrát smažené hranolky smažené hranolky recept domácí smažené hranolky hranolky 2x smazene slad recept smažení hranolek 2x smažené hranolky domácí bramborové hranolky ve friteze 3x smažené hranolky smažené bramborové hranolky jak smažit hranolky domácí hranolky smazene hranolky na dvakrát hranolky z fritézy smažené hranolky ve fritéze smažení hranolek na dvakrát hranolky.smažený hranolky dvakrat smazene hranolky příprava