Suroviny
Porce: 7 na hlavní chod
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 344 kJ / 2 950 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 305,04 g |
| Tuky | 161,75 g |
| Vláknina | 19,32 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 2,49 g |
| Sůl | 5,54 g |
| Sacharidy | 60,50 g |
Postup přípravy
Zalijeme smetanou, vše důkladně nejlépe rukama promícháme a necháme alespoň 2 hodiny v lednici uležet (já nechávám přes noc). Krok 2: Poté do masové směsi přidáme drobně nakrájenou bílou část lahůdkové cibule a opět promícháme. Krok 3: Troubu zapneme na 170°C. Krok 4: Směs rozdělíme na dva stejně velké díly.
Na pracovní plochu položíme potravinovou fólii a na ni dáme první díl masové směsi. Tu pomocí navlhčených rukou rovnoměrně rozprostřeme do obdélníkového tvaru na cca 2 cm výšku. Krok 5: Celý plát posypeme polovinou drobně nakrájené zelené nati z lahůdkové cibule. Poklademe polovinou nakrájeného salámu (kolečka neklademe až ke konci plátu) a poklademe i proužky papriky. Krok 6: Pomocí fólie opatrně svinujeme a zlehka utlačujeme masovou směs do rolády. Z fólie roládu překlopíme do pekáče na jehož dno jsme dali lžíci oleje a zhruba 200 ml vody. Krok 7: Na pracovní plochu dáme druhou potravinovou fólii a stejným postupem zhotovíme druhou roládu. Krok 8: Rolády v pekáči potřeme bílkem rozšlehaným vidličkou, zlehka je osolíme a posypeme celým kmínem.
Vložíme do trouby, stupně ubereme na 160°C a pečeme cca 110 minut. Po půl hodině občas během dalšího pečení přelijeme vypečenou šťávou. Krok 9: Upečené rolády odložíme stranou.
Výpek slijeme do kastrůlku, přidáme plátek másla a silným varem zredukujeme na hustší konzistenci. Krok 10: Část sekané podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem, část jako studené pohoštění s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 29. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná vepřová sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwAW
Moje poznámka
Plněná vepřová sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwAW
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 8 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 9 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 18 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 8 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 8 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 9 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 11 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 12 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 14 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 15 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 15 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 16 hodinami
Tématické fráze:
vepřová sekaná,
plnena sekana rolada,
vepřová sekaná recept,
plněná sekaná recept,
plnena sekaná video,
plněná sekaná,
veprova sekaná recepty,
sekaná recept,
plněná vepřová sekaná,
plněná sekaná videorecept,
recept na vepřovou sekanou,
veprova sekana plnena,
sekaná veprova,
vepřové sekaná,
sekaná s vepřovou panenkou,
recepty plněná sekaná,
recepty sekaná,
veprova plněna sekaná,
recept na plnenou sekanou,
sekana pecena v potravinove folii
Suroviny:
plec vepřová,
salám inovecký,
smetana ke šlehání,
cibule lahůdková,
česnek,
majoránka,
kmín drcený,
kmín celý,
paprika čerstvá červená,
pepř,
sůl,
olej,
máslo,
bílek,
fólie,
Komentáře (9)
Foto i recept pochází z mé stránky Co dnes vaří Iva ?
Angel 666:Jituško,je to něco jako vysočina,ale jemnější struktury,ale klidně použij šunku,je dobrý i česnekový bok,nebo anglická slanina.Sekané rolády můžeš plnit tím,co dům dál a pořád budou jiné a dobré
Všem děkuji za zájem