Pšeničné bagety se sezamem

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

Omládek:
100 g vody
rovná lžička sladěnky
100 g hladké mouky
30 g pšeničné celozrnné mouky
10 g droždí
- umícháme a hodinu necháme kynout
dále:
220 g vody
40 g oleje
25-30 g sezamu
120 g pšeničné chlebové mouky
250 g hladké mouky
2 rovné ličky soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučněný stůl, zlehka propracujeme a stěrkou rozřízneme na 4 pásy.
    Každý pás těsta při přenesení do bagetového plechu několikrát zakroutíme a všechny bagetky necháme na plechu dobře vykynout.

  3. Bagetky postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě (210-220°C/asi 20-25 minut).

Poznámka

Bagetky jsou díky použité mouce celkově pevnější, vhodné i na plnění.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pšeničné bagety se sezamem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pšeničné bagety bagety se záparou recepty bageta z psenične mouky