Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 725 kJ / 651 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,71 g |
| Tuky | 34,81 g |
| Vláknina | 7,11 g |
| Cholesterol | 412 mg |
| Sodík | 667 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 19,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávku zelí ponoříme do vroucí vody, tak na 3-4 minuty. Pak ji vyjmeme a opatrně sundáme tolik listů, kolik budeme na oběd potřebovat. Ty následně ještě tak na 2 minuty dáme zpět do vroucí vody.
Opatrně je vyjmeme, naklepeme jemně košťál, aby změkl a listy zatím necháme bokem. Krok 2: Do misky vložíme mleté maso. Přidáme vajíčko, utřený česnek, nasekanou cibuli, tymián, sůl a pepř a nastrouhaný sýr. Krok 3: Maso dobře propracujeme a přiměřené kousky vkládáme do zelných listů. Boky listů založíme dovnitř a od košťálu nahoru zarolujeme. Každý kousek ještě obalíme plátkem uzené slaniny a můžeme zajistit párátkem. Krok 4: Na dno zapékací misky nakrájíme rajčata, která trochu osolíme a zelné závitky naskládáme těsně vedle sebe. Můžeme zakápnout tak půl dl vody, ale nemusíme, maso pustí šťávu. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, cca 25-30 minut
Opatrně je vyjmeme, naklepeme jemně košťál, aby změkl a listy zatím necháme bokem. Krok 2: Do misky vložíme mleté maso. Přidáme vajíčko, utřený česnek, nasekanou cibuli, tymián, sůl a pepř a nastrouhaný sýr. Krok 3: Maso dobře propracujeme a přiměřené kousky vkládáme do zelných listů. Boky listů založíme dovnitř a od košťálu nahoru zarolujeme. Každý kousek ještě obalíme plátkem uzené slaniny a můžeme zajistit párátkem. Krok 4: Na dno zapékací misky nakrájíme rajčata, která trochu osolíme a zelné závitky naskládáme těsně vedle sebe. Můžeme zakápnout tak půl dl vody, ale nemusíme, maso pustí šťávu. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, cca 25-30 minut
Zveřejněno 14. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zx8
Moje poznámka
Sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zx8
Nejnovější recepty
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 2 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 5 hodinami
Kuře na slanině s jalovcem
Přidáno před 6 hodinami
Krém z pečeného česneku
Přidáno před 7 hodinami
Vlašské ořechy v karamelu
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronové tartaletky
Routeu před 3 minutami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 1 hodinou
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
Sahula před 2 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Michal.Kuchnik před 2 hodinami
Domácí langoše
kara13 před 2 hodinami
Bábovka z tvarohu
doval před 3 hodinami
Bramboračka
Sahula před 3 hodinami
Koblížky
Zuzanna005 před 4 hodinami
Tématické fráze:
sarma,
sarma recept,
srbská sarma,
sarma recepty,
recept sarma,
holandský řízek,
chorvatská sarma,
sarma chorvatska,
sarrma,
sarma se zelím,
sarma srbská,
sarma jidlo srbsko,
jak se vaří sárma,
srbska sarma recept,
chorvatskezeli,
recept na chorvatské zelí,
závitky z kyslej kapusty z chorvatska,
sarma s kysaného zelí,
co je sarma,
jidlo sarma
Suroviny:
zelí hlávkové,
maso mleté mix,
slanina anglická,
vejce,
tymián,
česnek,
cibule,
parmazán,
rajče,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Gustavo Woltmann