Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 725 kJ / 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,71 g |
Tuky | 34,81 g |
Vláknina | 7,11 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 667 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 19,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávku zelí ponoříme do vroucí vody, tak na 3-4 minuty. Pak ji vyjmeme a opatrně sundáme tolik listů, kolik budeme na oběd potřebovat. Ty následně ještě tak na 2 minuty dáme zpět do vroucí vody.
Opatrně je vyjmeme, naklepeme jemně košťál, aby změkl a listy zatím necháme bokem. Krok 2: Do misky vložíme mleté maso. Přidáme vajíčko, utřený česnek, nasekanou cibuli, tymián, sůl a pepř a nastrouhaný sýr. Krok 3: Maso dobře propracujeme a přiměřené kousky vkládáme do zelných listů. Boky listů založíme dovnitř a od košťálu nahoru zarolujeme. Každý kousek ještě obalíme plátkem uzené slaniny a můžeme zajistit párátkem. Krok 4: Na dno zapékací misky nakrájíme rajčata, která trochu osolíme a zelné závitky naskládáme těsně vedle sebe. Můžeme zakápnout tak půl dl vody, ale nemusíme, maso pustí šťávu. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, cca 25-30 minut
Opatrně je vyjmeme, naklepeme jemně košťál, aby změkl a listy zatím necháme bokem. Krok 2: Do misky vložíme mleté maso. Přidáme vajíčko, utřený česnek, nasekanou cibuli, tymián, sůl a pepř a nastrouhaný sýr. Krok 3: Maso dobře propracujeme a přiměřené kousky vkládáme do zelných listů. Boky listů založíme dovnitř a od košťálu nahoru zarolujeme. Každý kousek ještě obalíme plátkem uzené slaniny a můžeme zajistit párátkem. Krok 4: Na dno zapékací misky nakrájíme rajčata, která trochu osolíme a zelné závitky naskládáme těsně vedle sebe. Můžeme zakápnout tak půl dl vody, ale nemusíme, maso pustí šťávu. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, cca 25-30 minut
Zveřejněno 14. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zx8
Moje poznámka
Sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zx8
Nejnovější recepty
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 40 minutami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 6 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 18 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 12 minutami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 48 minutami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 50 minutami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 2 hodinami
Rebarborový koláč
Eva S. před 4 hodinami
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 4 hodinami
Domácí pletýnky
Zinzi před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Nanina před 4 hodinami
Tématické fráze:
sarma,
sarma recept,
srbská sarma,
sarma recepty,
recept sarma,
holandský řízek,
chorvatská sarma,
sarma chorvatska,
sarrma,
sarma se zelím,
sarma srbská,
sarma jidlo srbsko,
jak se vaří sárma,
srbska sarma recept,
chorvatskezeli,
recept na chorvatské zelí,
závitky z kyslej kapusty z chorvatska,
sarma s kysaného zelí,
co je sarma,
jidlo sarma
Suroviny:
zelí hlávkové,
maso mleté mix,
slanina anglická,
vejce,
tymián,
česnek,
cibule,
parmazán,
rajče,
sůl,
pepř
Komentáře (13)
Gustavo Woltmann