Perník na plech
Milujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější. Po upečení můžete pocukrovat, polít čokoládou nebo citrónovou polevou.
Suroviny pro 25 kusů
25 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 19 227 kJ / 4 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,89 g |
Tuky | 172,06 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 663,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobrou chuť. Zdravé a dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 5. 2021 20:56
Tenhle recept na perník mne velmi mile překvapil.Měla jsem trochu obavy z použití čistě žitné celozrnné mouky.Místo tuku jsem použila olej, cukr třtinový v menším množství a trochu kakaa.Posypala jsem kešu a lískovými oříšky a kousky datlí.Je velice chutný a šťavnatý a určitě jej zase ráda upeču
14. 4. 2015 21:22
luxusní záležitost :)
3. 3. 2012 19:57
Děti i manželka mi perník pochválily s konstatováním: Tato, máš lepší perník jak babička. Takže spokojenost
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Medové máslo
marekbertha uvařil před 12 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 54 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct perník na strouhání. Používá se k posypání, dochucování a zahušťování pokrmů
Domácí perníkové koření provoní celou kuchyň. Základem při jeho výrobě je skořice. Co dalšího potřebujete?
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Další recepty
Tématické fráze: perník recept litý perník na plech perník na plech z celozrnné mouky recept na perník levny pernik perník z hery nejlepší bezlepkový perník levný perník hrnkový moucniky na plech perník z žitné mouky nejlepší vláčný perník nejlepší perník celozrnný perník recept perník perník ze žitné mouky zitny pernik perník perník na plech z žitné mouky lity pernik z zitne mouky recept na perníky
Suroviny: mouka celozrnná žitná, mléko, tuk rostlinný, cukr, cukr vanilkový, prášek do perníku, vejce, ořechy sekané, rozinky, med, tuk, mouka hrubá
Perník na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1EG
3 názory