Mrkvové lívanečky se zakysanou smetanou

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 40 minut 2 - 3 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

Těsto:
1 větší mrkev, jemně nastrouhaná
250 g zakysané smetany
50 ml mléka
2 lžíce rumu
50 g moučkového cukru nebo vanilkový cukr
2 vejce
cca 130 g hladké mouky
0,5 balení prášku do pečiva
špetka soli
Dále:
olej na smažení
ubrousek
bílý jogurt nebo zakysaná smetana
med nebo cukr
mrkev nebo sezonní ovoce na dozdobení
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těstíčko nabíráme lžící a klademe na pánev s malým množstvím rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova, nejlépe na teflonové nebo keramické pánvi. Přebytečný tuk odsaje papírový ubrousek, na který klademe hotové lívance.

  3. Lívance podáváme s jogurtem nebo smetanou oslazenou medem (cukrem) a dozdobíme dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvové lívanečky se zakysanou smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: mrkvová buchta se zakysanou smetanou lívanečky ze zakysané smetany livanecky se zakysanou smetanou mrkvové pečivo recepty mrkvove livance se zakysanou smetanou lívance recept

Zapomněl/a jsem heslo