Zeleninová omáčka
Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už ani nebude potřeba jí moukou zahušťovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 706 kJ / 1 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,20 g |
Tuky | 113,97 g |
Vláknina | 25,53 g |
Cholesterol | 328 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 57,73 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LkmW
Moje poznámka
Zeleninová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LkmW
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 19 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 7 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 9 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 12 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 12 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 14 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 14 hodinami
Tématické fráze:
zeleninová omáčka,
zeleninové omáčky,
omáčka se zeleninou,
zeleninová omáčka recept,
omáčka ze zeleniny,
omáčka na zelenině,
zeleninova omacčka,
omáčky se zeleniny,
zeleninové omáčky recepty,
recept na zeleninovou omacku,
omačky se zeleninou,
omáčka k zelenině,
omačka zeleninová,
zeleninová omáčka recepty,
recepty-omáčky,
zeleninová omacky,
recept zeleninová omáčka,
omáčky ze zeleniny,
omáčky recepty,
recepty omáčky
Suroviny:
cibule,
mrkev,
celer,
celer řapíkatý,
pórek,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
vývar zeleninový,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
máslo,
olej
Komentáře (3)
No, hranice mezi zeleninovou omáčkou a zadělávanou zeleninou je asi velmi, velmi úzká, že