Lilkový pekáč

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 1,5 hod 4 porce Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

2 střední lilky
2 konzervy loupaných rajčat se šťávou
400 g tvarohu
7 stroužků česneku
1 lžíce oregana
sůl
100 g tvrdého sýra
1-2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány narežeme na plátky asi 1 cm hrubé. Obalíme ich v trojobale ( múka, vajíčka, strúhanka ) a na oleji z oboch strán vypražíme.

  2. Paradajky osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a soľ.

  3. Pekáčik vymastíme a vysypeme strúhankou. Potom vrstvíme :

    1/3 baklažánov, 1/3 paradajkovej zmesi, ½ tvarohu,1/3 baklažánov, 1/3 paradajkovej zmesi, ½ tvarohu, 1/3 baklažánov, 1/3 paradajkovej zmesi, nahrubo strúhaný syr

  4. V rúre pri 180°C zapekáme cca 30-40min.

Poznámka

Recept zverejnil Boris Farkaš v Chuťovkách na Markíze. V pôvodnom recepte sú namiesto zavarených paradajok paradajky narezané na kôcky. Ja som použila svoje zavarené podľa tohto receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/35316-zavarena-a-v...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lilkový pekáč

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dievčatá ďakujem, bolo to skutočne výbnorné, aj keď to tak možno nevyzerá. :-8

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hráštek Hrašuľka.Hráštek(neregistrovaný)

    Táááák, na toto by si ma ani volať nemusela.:-p:-p:yes::yes: Tú vôňu je cítiť až sem, hoci, jej to trvalo, kým sem dorazila.:-D:-D
    A baklažán treba nechať "potiť" :-?:-? ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    recept vypada skvele

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty s lilkem vareni na markize-recepty recept s lilkem do pekáče

Zapomněl/a jsem heslo