Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 025 kJ / 6 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,78 g |
Tuky | 435,09 g |
Vláknina | 29,40 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 814 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 583,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160°C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokoládky after eight a také hořkou čokoládu.Směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém. Krok 3: Části korpusu potřeme krémem. Povrch a boky korpusu potřeme zbylým krémem.
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
Pečeme při 160°C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části. Krok 2: Krém:
Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokoládky after eight a také hořkou čokoládu.Směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém. Krok 3: Části korpusu potřeme krémem. Povrch a boky korpusu potřeme zbylým krémem.
Zveřejněno 20. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
After Eight dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k46r
Moje poznámka
After Eight dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k46r
Nejnovější recepty
Jahodové košíčky
Přidáno před 1 hodinou
Třešňový koláč s pudinkem
Přidáno před 1 hodinou
Nepečená roláda z kakaových palačinek
Přidáno před 11 hodinami
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno 7. 6. 2025 17:01
Masové kuličky obalené v ostro-kyselé omáčce
Přidáno 7. 6. 2025 16:49
Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře
Přidáno 7. 6. 2025 16:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
gabikka před 28 minutami
Bezinkový sirup
KaterinaRimanova před 30 minutami
Mufiny z jablečného těsta
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Sýrové karbanátky
tynaztyna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Kiki2612 před 2 hodinami
Churros s čokoládou (Čuros)
Kiki2612 před 2 hodinami
Domácí rohlíky
Gabriela99 před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
divozenka666 před 3 hodinami
Tématické fráze:
aftereight,
těsto na dorty,
dort afteright,
mentolovy dort recept,
čokoládky s mentolem after,
elizabeth dorty pavlova,
dort s mentolem
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání
Komentáře (35)
Áno tak je to,sto ľudí sto chutí. Pekný víkend želám
Podle mne asi také do smetany?
Dort je krásný a určitě vynikající. Nebyla by fotka rozkrojeného dortu?
Mančaft byl navýsost spokojen
No a já začínám uvažovat, že i do šlehaných těst budu dávat PDP
Som rád,že ste boli spokojný a spokojný som aj ja,že som Vás nesklamal.Torty ktoré sem pridávam boli už neraz degustované mojimi spolupracovníkmi ,rodinou resp.priateľmi.No je dobré pridať PDP,keďže 6 PL oleja zataží penu z bielok.Vyskúšal som všetky varianty pečenia tortového korpusu tj.aj s PDP i bez neho atď.Pozdravujem. ☺
Prosím, neplést "mentol" a "mátu"
Za krém děkuji
No, raději ani jako mnohé aktivistky nebudu psát, že vyzkouším, aby mi skutek taky neutek, že
Ja mám ešte tú starú plechovú formu.Je vyššia ako tieto nové vydania,ale nevadí už som požiadal o vymazanie všetkých mojich receptov.Všetko dobré
A PROČ?
Není to škoda??
pro jistotu jsem si zkopíroval tady ten krém; doufám že vám to moc nevadí
K receptu nejsou žádné komentáře.
K receptu nejsou žádné komentáře.