Hokkaido pečená s mrkví a bramborami - pro nejmenší

Suroviny 1-2 porce

1/4 dýně hokkaido
1 velká mrkev
4 menší brambory
1 KL olivového oleje
špetka soli
špetka bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Hokkaido, brambory i mrkev okrájíme a nakrájíme na kousky. Polijeme olivovým olejem a přidáme špetku soli a bazalky a promícháme.

  2. Dáme do pekáčku nebo do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby na cca 180 stupňů. Kontrolujeme každých 20 minut, vždy promícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody.

  3. Pečeme, než je veškerá zelenina měkká. Můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k masu.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Hokkaido se normálně nemusí zbavovat slupky, ale vzhledem k tomu, že se jedná o jídlo pro nejmenší děti, slupku odstraňuji.

Komentáře k receptu Hokkaido pečená s mrkví a bramborami - pro nejmenší

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hokajdo s mrkní polévka hokaido opékaná v troubě