

Hokkaido pečená s mrkví a bramborami - pro nejmenší
Suroviny 1-2 porce
- 1/4 dýně hokkaido
- 1 velká mrkev
- 4 menší brambory
- 1 KL olivového oleje
- špetka soli
- špetka bazalky
Postup přípravy receptu
Hokkaido, brambory i mrkev okrájíme a nakrájíme na kousky. Polijeme olivovým olejem a přidáme špetku soli a bazalky a promícháme.
Dáme do pekáčku nebo do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby na cca 180 stupňů. Kontrolujeme každých 20 minut, vždy promícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody.
Pečeme, než je veškerá zelenina měkká. Můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k masu.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Hokkaido se normálně nemusí zbavovat slupky, ale vzhledem k tomu, že se jedná o jídlo pro nejmenší děti, slupku odstraňuji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hokkaido pečená s mrkví a bramborami - pro nejmenší
K receptu nejsou žádné komentáře.