Dušené hlávkové zelí na slanině
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 229 kJ / 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,98 g |
Tuky | 1,72 g |
Vláknina | 24,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Množství cukru a octa je na chuti každého, sladko-kyselou chuť zelí si každý "doladí" podle sebe.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2018 14:24
Veronika.Hrozna: Máslo s moukou je super. V učení v roce1958 jsme jako učni dělali moučné máslo, musela ho být dost velká zásoba, protože ho používali minutkáři i sosaři. Tak si ho trochu dělám i doma, aby bylo při ruce.
25. 11. 2018 18:45
casino: Já dělám cibulovo-karamelový základ z tmavého karamelu , podle maďarského receptu mé tchýně a pokud je požadavek zahustit, tak nakonec přidám 20 g másla rozmíchaného s čl . hladké mouky a dvě minutky ještě dusím. Takže nic hlídat nemusím!
25. 11. 2018 15:00
Eja57:
Jj, máte recht..., jenom jsem čučel, kolik kuchtíků dělá cibulový základ odděleně...
No, asi vaříme tak, jak jsme viděli doma, že
Jj, máte recht..., jenom jsem čučel, kolik kuchtíků dělá cibulový základ odděleně...
No, asi vaříme tak, jak jsme viděli doma, že
25. 11. 2018 14:20
Tak pánové, vydala jsem se na průzkum - bílé dušené zelí na TOPkách, eliminovala jsem kysané....po dvaceti recepisech jsem to vzdala....mouka ano/ne, strouhaná brambora ano/ne, strouhané jablko ano/ne, cibulový základ zvlášť ano/ne.... Tady se nedá NIC nového vymyslet.....
25. 11. 2018 13:53
casino: ...v podstatě s vámi souhlasím, ano, i tak to lze ...u nás se vaří ve velkém, většinou i více chodů, někdy ať hlídám, jak hlídám, neuhlídám, takže vsázím na jistotu, rychlost a co nejlepší výsledek ...na škrábání za uchem čas nemám nikdy
25. 11. 2018 13:05
U nás tomuto říkáme Dušené hlávkové zelí po česku
No a protože nejsme zvyklí škrábat se za levým uchem pravou rukou, tak si jednoduše vystačíme s jedním kastrolem: na tuku (špeku) osmažíme cibulku a pak přidáme (i na několikrát) SYROVÉ pokrájené zelí a posléze brambor (mouku) a dusíme takřka bez přidané vody Samozřejmě krmi se lépe daří pod dohledem, že aby se zelí nestihlo přichytit ke dnu
No a protože nejsme zvyklí škrábat se za levým uchem pravou rukou, tak si jednoduše vystačíme s jedním kastrolem: na tuku (špeku) osmažíme cibulku a pak přidáme (i na několikrát) SYROVÉ pokrájené zelí a posléze brambor (mouku) a dusíme takřka bez přidané vody Samozřejmě krmi se lépe daří pod dohledem, že aby se zelí nestihlo přichytit ke dnu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 11 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 3 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 3 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 3 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 4 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 4 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Další recepty
Tématické fráze: rané hlavkové zelí recept dušené rané zelí rané zelí dušené zelí na slanině ranné zelí recept rané zelí recept zelí na na slanině ranné hlavkové zelí recept hlávkové zelí recepty dušené ranné zelí dušené hlávkové zelí recepty, základ zelí dušené hlavkove zeli recept hlávkové zelí se špekem zelí z hlavky se slaninou dušené zelí na slanině hlavkove zeli s uzeninou dušené zelí se slanině hlavkove zeli recept na dušené hlávkové zelí
Suroviny: zelí hlávkové, sůl, slanina uzená, cibule, brambory, cukr krupice, ocet
Dušené hlávkové zelí na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n444
6 názorů