Dědova dobrůtka
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 434 kJ / 1 777 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,27 g |
Tuky | 70,22 g |
Vláknina | 20,20 g |
Cholesterol | 967 mg |
Sodík | 2,57 g |
Sůl | 6,01 g |
Sacharidy | 169,03 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2019 16:53
rihana: Dědovi (manželovi ) to chutnalo, moc děkuju ,potěší to.
13. 1. 2019 16:13
Na foto to vypadá moc pěkně, dala bych si, asi vyzkouším.
12. 1. 2019 17:38
Já také zastávám, že každý má právo na názor a krytiku musíme všichni snést, plně s váma souhlasím.
11. 1. 2019 13:34
tejaja: kritici taky - věčná polemika, sem ale nepatří
https://www.energiezivota.com/co-za-cim-je/vyrobce...
https://www.energiezivota.com/co-za-cim-je/vyrobce...
11. 1. 2019 12:47
Výrobcovia sú šikovní.
http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/texty/jidlo-s...
http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/texty/jidlo-s...
11. 1. 2019 11:14
Jaromira18: Názvy receptů, zvláště u notoricky známých jídel, tady čas od času rozpoutávají menší či větší diskuzi, není to nic osobního a počítat s tím, že někdo má připomínky, musí každý, kdo sem něco vloží a jde s kůží na trh. Je dobré se nad to povznést, jistě máte spoustu dalších receptů, které vzbudí jen a jen kladné ohlasy .
U používání dochucovadel platí to samé. Myslím, že je používají mnozí, jen to do receptů tak nezdůrazňují. Masox se dost obecně říká většině takových přípravků, existují ale i ty bezglutamátové , třeba Natur nebo Alnatur z DM, kterým se není nutno nijak vyhýbat. Díky bohu je na trhu již větší výběr, než býval za dob našich babiček
U používání dochucovadel platí to samé. Myslím, že je používají mnozí, jen to do receptů tak nezdůrazňují. Masox se dost obecně říká většině takových přípravků, existují ale i ty bezglutamátové , třeba Natur nebo Alnatur z DM, kterým se není nutno nijak vyhýbat. Díky bohu je na trhu již větší výběr, než býval za dob našich babiček
11. 1. 2019 10:30
Veronika.Hrozna: Ne nespletla, ale potom co mi moderátorka a jiní píší tak jsem název přepsala i ten masox byl původně v receptu. Přepsala jsem ho na houbový bujon a v návodu jsem to zapomněla přepsat. Tak se Vám omlouvám a všechny prosím ,aby už nepsali komentáře ,já končím, dnes se odhlásím ,doufám,že mé recepty zmizí se mnou, nepůjde-li to, tak už nic nenapíšu a jen si budu číst.
11. 1. 2019 09:55
magdalenka: Jaromíra se jenom spletla a napsala Masox ! Na bujonech , které nakupuje manžel v Maďarsku mám na extra nálepce vždy překlad, co to vlastně je ! Když to tam nebylo, tak to bylo povyražení, perkeltový bujon šel do hovězí polévky, gulášový do fazolkové polévky a jiné bohulibé omyly! Byla srandy kopa, on si myslel /prý/ že se kouknu na obrázek a budu vědět, svatá prostoto!
11. 1. 2019 09:49
magdalenka: Není.
11. 1. 2019 08:25
Jaromira18: Masox je houbový bujon?
10. 1. 2019 22:35
hosta: Ten masox je houbový bujon, dávám ho do žampionů ,aby to více vonělo houbama. Než se žampiony osmaží,tak se ta voda vyvaří. Já se s Váma loučím dnes se odhlásím. Své recepty pošlu jinam.
10. 1. 2019 22:27
Jaromira18: Trochu mi připomínáte moji tetu, ta také říkala palačinkám se slanou náplní omeleta, taky jsme jí to nedokázali vymluvit . Možná je dobré i po čtyřiceti pěti letech vaření vzít v úvahu nejen názory místních "účastníků zájezdu", ale i odborníků. Rozdíly mezi palačinkou a omeletou jsou dost dobře a dostupně popsány. Taky by stálo za to dávat si v komentářích pozor na interpunkci, její použití ve vašem podání vyvolává další a další skoro komické reakce
Mne by však zajímalo spíš to, proč ty orestované zkřehlé žampiony po přidání šunky a prosmažení na cibuli zaléváte a vaříte v masoxu, to nestačí to přidané koření?
Mne by však zajímalo spíš to, proč ty orestované zkřehlé žampiony po přidání šunky a prosmažení na cibuli zaléváte a vaříte v masoxu, to nestačí to přidané koření?
10. 1. 2019 21:52
Jaromira18: netvořím rádoby nové recepty, vyzobávám z těch stávajících jen dobré nápady. A než " vyzobám" z těch mnoha tisíc skutečně kvalitních, to bych musela žít ještě mnoho životů
10. 1. 2019 21:24
"Omeleta plněná šunkou a žampiony"
Jaromira18:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pala%C4%8Dinka
https://cs.wikipedia.org/wiki/Omeleta
Jaromira18:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pala%C4%8Dinka
https://cs.wikipedia.org/wiki/Omeleta
10. 1. 2019 20:58
hospodyne: Ale já žádný Váš recept nenašla, jen 277 komentářů.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 19 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 1 hodinou
Listové těsto
misak2 uvařila před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 9 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 11 hodinami
Jogurtové rychlokoblížky s povidly
Luciehola uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: dobrůtka dědovi recepty dobrůtka cz dědovy polévkové dědova omeleta recept dědova omeleta
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, voda, mléko, olej, cibule, žampióny, šunka, pepř, kmín celý, sůl, bujón houbový, petržel, omáčka worcesterová, voda
Dědova dobrůtka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l4Z1
28 názorů