Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malabarské pepřové steaky s jahodovou grilovací omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nemecky_Kreativni_Chef Nemecky_Kreativni_Chef

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 164 kJ /
517 kcal
Bílkoviny5,60 g
Tuky33,78 g
Vláknina8,78 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy43,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 až 190°C. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Krok 2: Brambory dáme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou, zakryjeme a vaříme asi 25 minut jemným varem. Krok 3: Mezitím na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, sůl a cukr. To vše smažíme dokřupava. Občas promícháme. Krok 4: Jahody umyjeme, oddělíme zelené části a rozčtvrtíme. Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mátu umyjeme a necháme okapat. Zatím si ji odložíme. Poté otrháme její lístky a najemno nakrájíme. Krok 5: Do menšího hrnce dáme 2 lžičky oleje a necháme rozpálit. Česnek a zázvor smažíme, ale nespálíme. Jahody přidáme k této směsi spolu s lžičkou cukru a vše dohromady smažíme 4 minuty. Krok 6: Okořeníme octem balzamiko, pepřem a solí. Dále sundáme hrnec ze sporáku, vše rozmixujeme dohladka, přidáme polovinu máty a promícháme dohromady. Necháme vychladnout. Krok 7: Malabarskou pepřovou směs rozdrtíme, klidně i nahrubo paličkou. Směs na steaky zatím odložíme. Maso opláchneme, osušíme, obalíme v rozdrcené směsi a osolíme. Krok 8: Na pánev dáme rozpálit olej a vložíme na něj maso. Rychle opékáme, každou stranu jednu minutu. Vezmeme pekáč nebo plech a vysteleme ho pečícím papírem. Maso přendáme na plech a vložíme do trouby na osm minut. Krok 9: Okurku očistíme a nakrájíme na plátky. Smícháme se zbylými přísadami - olivový olej, cukr, bílý vinný ocet, sůl a pepř. Krok 10: Když jsou brambory měkké, slijeme je, vezmeme máslo a vidličkou ho smícháme s bramborami, které tím pádem rozdrtíme. Přidáme ještě trochu soli. Krok 11: Maso vyndáme z trouby a necháme ještě 3 minuty odstát. Potom ho překrojíme šikmo napůl. Krok 12: Rozmačkané brambory položíme doprostřed talíře. Malabarský pepřový steak a zkaramelizovanou cibulku dáme okolo spolu s okurkový salátem, jahodovou omáčkou a mátovou oblohou.

Zveřejněno 13. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malabarské pepřové steaky s jahodovou grilovací omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lr8A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malabarské pepřové steaky s jahodovou grilovací omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lr8A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pepřový steak, steaky s jahodama

Suroviny:
máslo, česnek, zázvor čerstvý, jahody, brambory, okurka čerstvá, sůl, pepř, cukr, olej olivový, ocet vinný bílý

Přidat fotografie receptu