Postup přípravy
2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi.
V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy, kousky zázvoru a několik rozříznutých stroužků česneku.
Do velkého hrnce dáme horkou vodu, přidáme osmahlé cibule, zázvor, osmahlé koření, jednu velkou mrkev na kousky, dvě šalotky, kapustové růžičky, sójovou omáčku, rýžový ocet, trochu čerstvého koriandru, houby shiitake a pomalu vaříme s napůl přiklopenou pokličkou, asi 45 minut.
Uzené tofu na plátky osmažíme na trošce oleje se solí na pánvi.
Nudle uvaříme dle návodu. Krok 2: Do misky naservírujeme vývar, shiitake, růžičky, nudle, ozdobíme chilli papričkou, limetkou, čerstvým koriandrem, lístkem máty. Můžeme přidat bambusové plátky.
Zveřejněno 2. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBy3
Moje poznámka
					 
				
Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBy3
Nejnovější recepty
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 43 minutami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 48 minutami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 1 hodinou
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 1 hodinou
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 1 hodinou
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 2 hodinami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 2 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 2 hodinami
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 3 hodinami
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 15 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sušené houby shiitake recepty, 
						
						
							recepty s uzeným tofu, 
						
						
							tofu na cibulce
						
					
						Suroviny:
						
							houby shiitake, 
						
						
							tofu uzené, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							badyán, 
						
						
							cibule, 
						
						
							zázvor, 
						
						
							česnek, 
						
						
							pepř, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							cibule šalotka, 
						
						
							kapusta růžičková, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							ocet rýžový, 
						
						
							koriandr, 
						
						
							chilli paprika čerstvá, 
						
						
							limetka, 
						
						
							máta, 
						
						
							nudle
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (2)
Jestli chcete shitake vývar, je dobré si ho udělat předem. Dělá se obdobne jako zeleninový, tj nakrájené syrové huby s nějakou zeleninou vaříte do odpaření 3/4 vody, poté odstavite, necháte mírně ochladnout a obsah rozmixujete tyčovým mixérem. Nalijete do menších sklenic (já dávám do 100ml), zavíčkujete a hodinu sterilizujete. Pri kratším času sterilizace byste musela mít vývar v lednici, takhle vydrží úplně v pohodě i ve špajzu.
Při vaření stačí jedna sklenice na 5 litrů.
Co se hub potom týče, už nepřidávám shitake, ale čerstvé shimei. Ty se ale přidávají až těsně před dovařením, tj cca 3-5 minut.