Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevetový koktejl

Rychlý salát s krevetami, mandarinkami a jemnou jogurtovou zálivkou je osvěžující předkrm s lehce exotickým nádechem. Nejlépe chutná dobře vychlazený a podávaný s křupavým toustem. Hodí se na slavnostní stůl i jako lehká letní večeře.

Hodnocení receptu je 4,2 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 367 kJ /
1 044 kcal
Bílkoviny41,43 g
Tuky83,93 g
Vláknina1,87 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,70 g
Sacharidy29,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevety omyjeme, osušíme a na rozpáleném oleji je za občasného promíchání smažíme přibližně 3-5 minut. Poté je vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Krok 2: Osmažené krevety a mandarinky nakrájíme na stejně velké kousky. Krok 3: Kečup, jogurt a majonézu spolu dobře promícháme. Dle chuti můžeme přidat i chilli. Krok 4: Do servírovací misky nebo sklenky natrháme hlávkový salát. Na něj položíme nakrájené krevety s mandarinkami a přelijeme jogurtovou zálivkou. Krok 5: Jako přílohu podáváme nasucho opečený toustový chléb, rozkrojený šikmo na trojúhelníky, které zapíchneme do koktejlu.

TIP: Mořské plody - oblíbené recepty

Zveřejněno 17. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevetový koktejl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZD4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevetový koktejl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZD4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Určitě si ho dám, než se pustím do hubnutí<3

Dělávám (bez kečupu) s kompotovými brosqemi:yes:
...no a s pažitkou, s pažitkou je to chuťově ještě zajímavější...
A použijete-li drůbeží prsa (pečená, dušená, vařená od fčerejška) nebude to sice krevetový, ale také moc dobrý salát a navíc vyčistíte lednici:-))

Než jsem napsala příspěvek, tak mne to odhlásilo ...... bodík udělen:-))))

Olinka5555 20. 12. 2013 23:07
Nedávám jogurt, ale ušlehanou šlehačku, s jpgurtem vyzkouším, určitě to bude lehčí a neméně dobré. Budu dělat jako předkrm na rodinném obědě:-)))) Posílám bodík.:yes::yes:

František 18. 12. 2013 14:42
:-D:-D vrstvený koktejl, Vy bloude asi máte sovětskou hotelovku,že :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-!

*****Kempinski Munchen,Chef de partie kuchar Tomas H. 13. 2. 2012 18:30
Dobry den,nejprve bych tel upozornit ze ten to recept je jaksi o krevetovym kokteilu,ale k originalu ma daleko.Sice je zde spravne popsano pouziti majonezi,kecupu ale neni uvedno ze jaky druh kecupu.Mají byt pouzity dva druhy .Bile sladci vino a trochu francouzkeho konaku.Také neni uvedeno,ze mají tyto suroviny spolecne vyslehat s majonezou a pouzit jen vyslehanou penu.Coz da kokteilu lehkost.Pouziti morske soli kombinovane s cerstvymi bylinkami vytvari nezamenitelnou chut.Na krevety pouzivam cerstvou stavu s citronu a limetky.Kokteil je vhodne nechat odstat aspon 6hodin.

překrmový koktejl spočívá ve VRSTVENÍ!!!!!!!!!!:no::-((

Olí:Význam slova koktejl je míchaný nápoj, či míchaný předkrm. V případě vrstvení už by to nebyl koktejl.

Džus: Většina krevet, které se u nás dají koupit (myšleno mražené) jsou předvařené. Takže další úprava není nutná.

S krevetama se předtím nic nedělá ? Nevařit či osmažit ? Jenom čistě nakrájet mi přijde divné..

asi zásadní problém, že při technologickém postupu přípravy KOKTJLU se suroviny nemíchají, ale vrství do skleničky, kde si je konzument sám zamíchá koktejlovým příborem

Kit-Týna 15. 11. 2010 14:10
Vypadá dobře :] hned zkusíme ve škole ve vaření :-):-*:yes:

Hned bych si dala:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
krevetovy salat, krevetový salat pohlreich, krevetový salát recept, krevetový salát s majonézou, krevety recept, krevetí salát, koktejlové krevety, pohlreich krevetový salát, předkrmový koktejl, příprava krevet, krevetový předkrm, recept na krevety, krevetí kokteil, krevetkový koktejl, kokteil z krevet, krevety kokteil, příprava koktejlových krevet, recept na krevetový salát, nejlepší krevetový salát recept, koktejlove krevety recept

Suroviny:
krevety, jogurt bílý, majonéza, mandarinky, salát hlávkový, kečup sladký, pepř mletý, chilli, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu