Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 271 kJ / 1 260 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,67 g |
| Tuky | 80,06 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 482 mg |
| Sodík | 272 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 63,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra nakrájíme na kousky a dvakrát umeleme. Půl housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem. Zelenou nať cibule nakrájíme na jemné kousky. Do misky dáme namletého kapra, rozmočenou housku, vejce, cibulovou nať, koření, sůl, pepř a promícháme. Chvíli necháme proležet.
Krok 2: Ruce omastíme olejem a s těstem hodíme párkrát z ruky do ruky, abychom ho zbavili vzduchu. Těsto na válku lžící nakrájíme na stejné kousky, ruce si znovu naolejujeme a umačkáme na kuličky, které pak dáme do kulaté formičky, a pomačkáme je v ní, abychom měli stejné placičky. Pánev potřeme olejem a na rozpálenou dáme placičky po obou stranách opéct, pomalu do zlatova, necháme je vychladnout.
Krok 3: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibulovou nať nakrájíme na proužky, papriku na kostičky, lusky na proužky, bylinky nasekáme na kousky. Posolíme, opepříme, přidáme olej a promícháme. Remosku vymažeme sádlem a brambory do ní nasypeme.
Krok 4: Připravíme 3 kousky špejlí a nití přiděláme na konci větvičku kari. Metlou od mixeru uděláme uprostřed placičky díru, abychom je mohli napíchnout na špejli a to i v kouscích cibule. Napichujeme placičku, cibuli a tak to střídáme, aby na špejli byly 4 kousky (jednu jsem neodolala a snědla).
Krok 5: Špízy dáme na brambory a zapneme remosku. Jakmile zezlátnou na boku otočíme je. Když jsou špízy zlaté po všech stranách, vytáhneme je. Brambory během pečení asi třikrát promícháme. Jakmile vidíme, že brambory za chvíli budou, vrátíme špízy k nim, aby se prohřály. Pečení trvá asi hodinu a půl. Můžeme péct i v troubě.
Zveřejněno 16. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje kapří špízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBGD
Moje poznámka
Moje kapří špízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBGD
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kapra,
kapr bez kůže recepty,
kapří recepty,
recept na špízy,
recepty na kapra,
spiz z kapra na grilu,
kapří zlatý
Suroviny:
kapr,
houska,
mléko,
vejce,
koření medvědí gril reny,
sůl,
koření čtyři pepře,
cibule,
koření kari,
cibule,
olej,
brambory,
paprika čerstvá červená,
cibule,
koření kari,
sůl,
koření čtyři pepře,
olej
Komentáře (1)