Bramborové roládky s uzeným

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: 45 min 4 porce Bramborová jídla 11 názorů

Suroviny

Těsto:
4 vařené brambory z předešlého dne
1/2 hrnku hrubé mouky
1/2 hrnku krupičky
3/4 hrnku ovesných vloček nebo vařené pohanky
1 vejce
2 dkg másla- změklého
sůl
Náplň:
30-40 dkg uzeného ze žebírek či kříže
1 velká cibule či pórek (kdo nerad cibuli)
1 velká lžíce sádla
pepř, sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu.
    Na pánev dáme rozehřát sádlo a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Uzené maso pokrájíme na malé kousky a jakmile začne cibule zlátnout, přidáme uzené a pepř.

  2. Oloupané brambory nastrouháme na malých slzách, přidáme ostatní ingredience. Pokud se zdá těsto řidší, přidáme hrubou mouku. Těsto musí být pevné. Vytvoříme váleček přibližně 8 cm vysoký a 10 cm široký. Pomoučíme vál a těsto nakrájíme na cca 7 mm plátky, rozložíme je po válu, trošku upravíme tvar a klademe na ně náplň bez omastku, ten nakloněním přesuneme ze směsi na opačný konec pánve. Rozdělíme celou směs na "placičky" a srolujeme všechny do roládiček. Boční konce zmáčkneme a přimáčkneme k těstu. Vkládáme do vařící se vody bez poklice. Jakmile vyplavou, převrátíme je a necháme ještě asi 4 minuty vařit. Pak vyndáme.

  3. Podáváme je buď se zelím, vařeným ve vodě z uzeného, se špenátem se smetanou, pomaštěné výpekem a posypané smaženou cibulkou nebo jen pomaštěné sádlem a s kompotem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Bramborové roládky s uzeným

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    casino: Správně, je to opravdu 250 ml. Hořčičáky jsme používali na měření 150 ml, když nám matka dovolila pomáhat při pečení, a také z nich pila kávu a my děti mléko. Tedy pokud jsme ho nepily přímo z láhve. Pak bylo v sáčkách a hořčice v plastu. Tak jsme šetřili ty skleněné, až se stejně jednou rozbila i ta poslední.

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Neuvědomila jsem si, že recept mohou číst začínající kuchařky a kuchaři, takže pro jistotu: 4 větší brambory nebo 6 středních nebo 10 malých, tak to odhaduji. Tak bych to udělala. Zdravím.

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Eja57: Střední až větší brambory. Dávám větší, když zbyde těsto, něco z něj udělám, vždycky se hodí ( šišky, menší knedlík, malé válečky atd.)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    janky3: A ty čtyři brambory váží kolik?

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    maris: Správně, já to také tak myslím. Zdravím

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: v našich končinách za našich mladých let nejlepší "turek" s trochou rumu byl právě z hořčičáku, z toho chutnalo nejlépe:-8:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    V našich končinách bejvávalo 200 ml = hořčičák (nyní spíše "sklenka"), patrně pozapomenutá dutá míra, že :-)
    ...a opravdu by stálo za to držet se uzance: 250 ml = hrnek :yes:
    No, je to v rcp patrně podobný nonsens jako že šlehač = mixér :-D8-(

    Odpovědět

  • maris maris

    Eja57: no vidíš - už i tady je rozdíl - já beru 1 hrnek = 250 ml ;-):-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    zdenka.s: Recept se mi taky líbí:yes:
    Ale - hrnek je většinou = 200 ml, ale 4 brambory se mohou váhově lišit dost podstatně a u jakéhokoli těsta z brambor to může být problém. Začátečník podle toho receptu neuvaří - pokud ano, tak měl štěstí:-8

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Super popsaný postup,množství, čas :yes:
    Recept se mi líbí :-) není to žádná "vysoká " kuchařina ,ale poctivé jídlo a určitě si pochutnáme, díky :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes:super

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo