Pečené hřiby s růžičkovou kapustou a slaninou

maris Kuchařka: maris

Houby 2 názory

Suroviny

500 g hřibů
300 g růžičkové kapusty
200 g anglické slaniny
sůl
čerstvý tymián
olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky.
    V hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme ji a povaříme cca 5 minut kapustičky, které jsme zbavili košťálu a vrchních poškozených lístků. Vybereme je z vody a necháme okapat.
    Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Do pekáčku dáme kousky hřibů, růžičky kapusty, osolíme, posypeme slaninou, přidáme tymián a mírně zakápneme olejem. Zakryjeme a dáme do trouby, vyhřáté na 180° a pečeme přibližně 20 minut, do změknutí kapustiček. Je-li třeba, mírně podlijeme. Ke konci pekáček odkryjeme a necháme dopéct dozlatova.

  3. Jako přílohu jsem měla bylinkový kuskus, ale stačí jen bagetka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené hřiby s růžičkovou kapustou a slaninou

Tématické fráze: pečené hřiby

Zapomněl/a jsem heslo