Brambory zapečené v župánku z anglické slaniny

pavelk Kuchař: pavelk

Bramborová jídla 13 názorů

Suroviny

500 g brambor
250 g dlouhé anglické slaniny
200 g tvrdého sýru
200 g šunky
sůl
pepř
paprika
talířek na zatížení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky.
    Zapékací mísu obložíme anglickou slaninou, na dno dáme vrstvu brambor, posolíme a okořeníme, zakryjeme šunkou a posypeme nastrouhaným sýrem a opět opakujeme vrstvení. Horní vrstva končí sýrem.

  2. Anglickou slaninu překryjeme, zatížíme talířkem a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu při 170 °C dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Brambory zapečené v župánku z anglické slaniny

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    zdenka.s: To jsem rád... a jde to i bez remcání casino!:-D

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    casino:Já nejsem v kroužku jazyka českého, já jsem na Topreceptech.:-Q

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    pavelk : děkuji za super video ,pro takové méně nadané kuchařky ,leč nadšeně vařící a pečící :-) jako jsem já :-D k nezaplacení
    Dodala bych k Eje57: francouzské brambory na neděli ;-) vypadají krásně :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    "Brambory zapečené v župánku z anglické slaniny"
    Eja57: maris:
    No, rcp jsem otevřel až po vašich komentářích, neb mně se spíše otevírá kudla v kapse když vidím v názvu župánky či kabátky...8-(
    ...ale jinak to má chlapec pjééékne:yes:

    pavelk:
    "Horní vrstva končí sýrem. ... Anglickou slaninu překryjeme, "
    Nebylo by lepší: Anglickou slaninOu překryjeme,..., he :-)

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    maris: Už jsem recept i postup opravil.

    Odpovědět

  • maris maris

    pavelk: díky, tak na video jsem se nedívala:-). Možná by nebylo od věci to uvést do postupu ( zatížit talířkem ), tady na Topkách. Není moc šikovné hledat něco v odkazech a dívat se kvůli tomu na videa, jen proto, aby se vyjasnil postup. Jak chceš, je to na Tobě;-):-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    pavelk: ale i název někdy naláká k přečtení, a tohle navíc hezky popisuje co budeme vlastně vařit...za mne :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    maris: Ve videu, který je v odkazu to je zatížené talířkem po celou dobu pečení..

    Odpovědět

  • maris maris

    pavelk: já bych se chtěla zeptat - to je zatížené během pečení ? V tom případě čím ? Nějak mě nic nenapadá;-):-)

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    cathleen: Díky, dobrá rada. Ono je někdy kumšt vymyslet vymyšlené.:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    pavelk: pokud budeš potřebovat požít název, který tu už je, přidej k němu číslovku (2, 3 - jak je třeba) ;-) - máme tu takových hodně.

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Eja57: To máš pravdu, ale tady se vyžadují názvy receptů, které se neopakují.:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Líbí se mi název:yes: Jsou to sice takové "francouzské brambory" po sto padesáté, ale trochu jinak, jak vidím pekl jsi v kulaté formě a je z toho takový hezký dortík...:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: anglická slanina recept brambory s anglickou slaninoů zapečené brambory na slanině zapečené brambory

Zapomněl/a jsem heslo