Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná rajčata s ančovičkou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie797 kJ /
191 kcal
Bílkoviny25,54 g
Tuky1,19 g
Vláknina4,37 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 507 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy17,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: U každého rajčete odkrojíme jeho vrchní část (jakoby čepici) a pomocí lžičky vydlabáme vnitřní dužinu, kterou dáme do misky. Vrchní část rajčat ponechte na závěr na ozdobu. Odkrojíme opatrně malou část opačného konce, aby mohla "stát rovně". Krok 2: Do kuchyňského mixéru dáme odkapaného tuňáka s kapary, odkapané naložené ančovičky, citronovou šťávu, petrželku dužinu z rajčat a vše společně promixujeme. Pokud nemáme mixer, bohatě postačí hlubší miska a ruční mixer. Krok 3: Do směsi poté přidáme majonézu, dle chuti ji můžete ještě přidat, zdá-li se směs příliš slaná díky ančovičkám. Krok 4: Tuňákovou směsí naplníme vydlabaná rajčata, přikryjeme odkrojenými čepičkami. Nechala jsem asi deset minut v lednici, aby směs pořádně prolnula a mírně ztuhla.

Zveřejněno 1. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná rajčata s ančovičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/84Ar

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná rajčata s ančovičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/84Ar

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, tuňák, ančovičky v oleji, kapary, šťáva citronová, petrželka

Přidat fotografie receptu