Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 010 kJ / 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,93 g |
Tuky | 14,52 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 68,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pšeno zalejeme vodou a varíme 15 minút.
Krok 2: Potom odstavíme z ohňa, pridáme vidličkou popučený banán, šťavu a mak a premiešame. Zakryjeme a necháme 5 minút postáť.
Krok 3: Kašu dáme na tanier a ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.
Zveřejněno 12. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jáhlová kaše s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94yJ
Moje poznámka
Jáhlová kaše s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94yJ
Nejnovější recepty
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Houbová polévka s kroupami a koprem
Přidáno před 15 hodinami
Tatarská omáčka domácí
Přidáno před 18 hodinami
Proteinové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Himaláje buchta
Amalka7 před 5 hodinami
Domácí lučina
hanazadrazilova před 6 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
poirotka před 7 hodinami
Šopský salát
radekfiala před 8 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 9 hodinami
Dopékané řízky
jakub@V před 9 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
jakub@V před 9 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 10 hodinami
Koprová omáčka
Sahula před 11 hodinami
Loupáčky z domácí pekárny
romanakross před 12 hodinami
Tématické fráze:
jáhlová kaše recept,
jáhly recepty,
recepty z jahly,
jahly/pseno,
pohanková kaše s mákem
Suroviny:
jáhly,
voda,
mák mletý,
banán,
šťáva citronová
Komentáře (17)
K tej horkosti: Pšeno kupujem a jem oddávna, ešte v čase, keď som sa vydala a to je už niekoľko desaťročí. Vždy len prepláchnem studenou vodou a varím. Ešte nikdy sa mi nestalo, žeby bolo horké. Neviem, odkiaľ sa to berie, tá myšlienka o horkosti, ale fakt som pšeno horké namala ani raz.