Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 010 kJ / 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,93 g |
Tuky | 14,52 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 68,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pšeno zalejeme vodou a varíme 15 minút.
Krok 2: Potom odstavíme z ohňa, pridáme vidličkou popučený banán, šťavu a mak a premiešame. Zakryjeme a necháme 5 minút postáť.
Krok 3: Kašu dáme na tanier a ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.
Zveřejněno 12. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jáhlová kaše s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94yJ
Moje poznámka
Jáhlová kaše s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94yJ
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 13 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 3 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 5 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 5 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 6 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 6 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 6 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 9 hodinami
Tématické fráze:
jáhlová kaše recept,
jáhly recepty,
recepty z jahly,
jahly/pseno,
pohanková kaše s mákem
Suroviny:
jáhly,
voda,
mák mletý,
banán,
šťáva citronová
Komentáře (17)
K tej horkosti: Pšeno kupujem a jem oddávna, ešte v čase, keď som sa vydala a to je už niekoľko desaťročí. Vždy len prepláchnem studenou vodou a varím. Ešte nikdy sa mi nestalo, žeby bolo horké. Neviem, odkiaľ sa to berie, tá myšlienka o horkosti, ale fakt som pšeno horké namala ani raz.