Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 709 kJ / 2 799 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 250,57 g |
| Tuky | 56,99 g |
| Vláknina | 61,71 g |
| Cholesterol | 519 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,57 g |
| Sacharidy | 293,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve oloupeme a očistíme zeleninu. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo. Cibuli nakrájíme na kostky, přidáme k sádlu a restujeme, až je lehce nahnědlá. Vložíme maso nakrájené na větší kostky, zeleninu a nerezové vajíčko, kam jsme dali všechno celé koření. Maso orestujeme a až pustí šťávu, přidáme rajčatový protlak, sůl, perníkové koření a zalijeme vodou nebo vývarem. Přiklopíme tlakový hrnec a dusíme do měkka cca 30 minut.
Když je maso měkké, tak vše scedíme, vyndáme maso, nerezové vajíčko s kořením a zeleninu rozmixujeme do hladka. Nakonec rozmixovanou omáčku zahustíme drobky z perníku, ochutíme povidly, ještě chvilku povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Servírujeme s cibulí a kváskovým celozrnným knedlíkem. Krok 2: Postup na knedlíky:
Všechny suroviny vymícháme robotem a v přikryté utěrkou necháme v teple kynout 2 hodiny.
Po dvou hodinách se těsto zvětší asi o polovinu.
Do hrnce dáme vařit vodu. Z těsta vyválíme dvě šišky, poté, co ještě trochu nakynou, je vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 40 minut. Po uvaření propícháme špejlí a nakrájíme. Krok 3: .
Když je maso měkké, tak vše scedíme, vyndáme maso, nerezové vajíčko s kořením a zeleninu rozmixujeme do hladka. Nakonec rozmixovanou omáčku zahustíme drobky z perníku, ochutíme povidly, ještě chvilku povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Servírujeme s cibulí a kváskovým celozrnným knedlíkem. Krok 2: Postup na knedlíky:
Všechny suroviny vymícháme robotem a v přikryté utěrkou necháme v teple kynout 2 hodiny.
Po dvou hodinách se těsto zvětší asi o polovinu.
Do hrnce dáme vařit vodu. Z těsta vyválíme dvě šišky, poté, co ještě trochu nakynou, je vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 40 minut. Po uvaření propícháme špejlí a nakrájíme. Krok 3: .
Zveřejněno 15. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4Rv
Moje poznámka
Hovězí guláš v perníkové omáčce, s kváskovým, celozrnným knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4Rv
Nejnovější recepty
Losos s hráškovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Krémová rychlá rajčatová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s mini mozzarellou a cherry rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Kapr v listovém těstě s peperonatou
Přidáno před 5 hodinami
Slovenský skopový guláš
Přidáno před 6 hodinami
Kroupy se zeleninou a sušenými rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Adamova žebra-kosti
topsysel před 18 minutami
Karlovarský knedlík
Olympus před 38 minutami
Domácí kmínový chleba
Pavluska75 před 2 hodinami
Rajská omáčka
Elektronka007 před 3 hodinami
Hraběnčiny řezy II.
Lida-veverka před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Reveroger před 3 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Leni1970 před 3 hodinami
Segedínský guláš
coolbinsz před 3 hodinami
Jablečný šťavnatý koláč
beruska22 před 3 hodinami
Cuketová polévka s kuskusem
Andyzvesnice před 3 hodinami
Tématické fráze:
guláš s pernikem,
guláš s povidly a perníkemt,
perníkový guláš,
guláš omáčky hovězí,
recept na hovězí guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
sádlo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
voda,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
koření do perníku,
povidla švestková,
cibule,
kvásek,
mouka špaldová celozrnná,
mléko,
vejce,
sůl
Komentáře (4)