Rajčatová polévka Italian
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 946 kJ / 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,62 g |
Tuky | 1,10 g |
Vláknina | 13,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 69 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Paradajky jemne nakrojíme zhora, zospodu a vložíme ich do horúcej vody. Po pár minútach ich vytiahneme a dáme dolu šupku.
Takto očistené paradajky nakrájame na kocky. Krok 2: Na olivovom oleji (aby pokryl celý spodok hrnca) speníme do zlatista na kocky nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a krátku chvíľku opražíme s cibuľkou.
Pridáme pretlak, pomiešame, chvilku povaríme a pridáme na kocky nakrájané paradajky a znova premiešame.
Ďalej pridáme celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list a jemne posypeme bazalkou alebo môžte nahradiť aj čerstvou bazalkou.
Ak je zmes moc hustá, pridáme vodu podľa potreby.
Všetko riadne premiešame,
Hrniec zakryjeme a necháme variť cca 20 min. Krok 3: Po 20 minútach vyberieme celé nové a čierne korenie (aby som to nemusela po jednom vyberať, tak používam na korenie sáčky na čaj).
Následne pridáme pol lyžičky soli a cca 3 polievkové lyžice hnedého cukru (podľa chuti).
Pomiešame a rozmixujeme.
Do polievočky pridáme kúsok mletého čierneho korenie (znova podľa chuti) a rozmixujeme. Krok 4: Takto rozmixovanú polievočku prevaríme ešte 3 minutky a mame hotovo.
Naberieme do tanieriku, vrch posypeme nastruhaným syrom alebo parmezánom. Môžme ozdobiť čerstvou bazalkou.
Takto očistené paradajky nakrájame na kocky. Krok 2: Na olivovom oleji (aby pokryl celý spodok hrnca) speníme do zlatista na kocky nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a krátku chvíľku opražíme s cibuľkou.
Pridáme pretlak, pomiešame, chvilku povaríme a pridáme na kocky nakrájané paradajky a znova premiešame.
Ďalej pridáme celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list a jemne posypeme bazalkou alebo môžte nahradiť aj čerstvou bazalkou.
Ak je zmes moc hustá, pridáme vodu podľa potreby.
Všetko riadne premiešame,
Hrniec zakryjeme a necháme variť cca 20 min. Krok 3: Po 20 minútach vyberieme celé nové a čierne korenie (aby som to nemusela po jednom vyberať, tak používam na korenie sáčky na čaj).
Následne pridáme pol lyžičky soli a cca 3 polievkové lyžice hnedého cukru (podľa chuti).
Pomiešame a rozmixujeme.
Do polievočky pridáme kúsok mletého čierneho korenie (znova podľa chuti) a rozmixujeme. Krok 4: Takto rozmixovanú polievočku prevaríme ešte 3 minutky a mame hotovo.
Naberieme do tanieriku, vrch posypeme nastruhaným syrom alebo parmezánom. Môžme ozdobiť čerstvou bazalkou.
Zveřejněno 10. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová polévka Italian
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4EQ
Moje poznámka
Rajčatová polévka Italian
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4EQ
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 58 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 1 hodinou
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 11 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 12 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 13 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 14 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 14 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
rajčatová polévka top recepty
Suroviny:
rajče,
cibule,
protlak rajčatový,
česnek,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
olej olivový,
cukr třtinový,
sůl,
sušená bazalka,
sýr tvrdý
Komentáře (2)
Lze jej koupit vetsinou jen na internetu pod nazvem Jamajsky pepr a pouziva se zasadne jen v receptech hlavne kreolske - karibske kuchyne.