Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 720 kJ / 2 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,98 g |
Tuky | 117,36 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 671 mg |
Sodík | 214 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 359,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná jablka nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme cukry, vejce a řádně promícháme. Poté vmícháme olej a vodu, přisypeme mouku s kypřidlem a opět řádně promícháme.
Krok 2: Středně husté těsto nandáme do kulaté formy 22 cm nebo menšího pekáčku, které jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova, cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Po upečení necháme buchtu chvilku odpočinout pod utěrkou, postačí pět, šest minut a pak do ní uděláme obrácenou stranou vařečky nebo kvrdlačky hlubší díry.
Krok 3: Během chvíle, kdy jsme nechali buchtu odpočívat si umícháme polevu: rozpustíme máslo, přidáme do něj cukr a kakao a dobře promícháme. Poté přidáváme po částech rum do požadované konzistence polevy a dobře mícháme. Kdo chce polevu bez alkoholu, postačí přidat převařenou vodu.
Krok 4: Poleva by neměla být příliš tekutá, spíše krémovější. Přeléváme s ní propíchanou buchtu a roztíráme ji cukrářskou kartou nebo mašlovačkou. Nakonec buchtu můžeme po chvíli posypat strouhaným kokosem, mletými ořechy nebo plátky mandlí. Kdo nechce, nechá ji bez posypu, pouze s polevou.
Krok 5: Po úplném zchladnutí můžeme krájet a podávat.
Zveřejněno 28. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná píchaná buchta s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G0y
Moje poznámka
Jablečná píchaná buchta s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G0y
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 6 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 2 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 2 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 2 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 3 hodinami
Brynzové halušky
ok1cmj236 před 3 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
sidonie před 4 hodinami
Květák smažený v troubě
RaeRea před 4 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Kratule před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
Hanawagy před 5 hodinami
Domácí langoše
Mummy46 před 5 hodinami
Suroviny:
jablko,
cukr krupice,
vejce,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum,
kokos,
ořechy,
mandle
Komentáře (1)