Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko. Do těsta se přidávají i borůvky, jejichž chuť ucítíte v každém soustu.
Suroviny pro 4 porce
16 lívanečků
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 435 kJ / 1 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,28 g |
Tuky | 29,44 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 542 mg |
Sodík | 592 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 229,15 g |
Postup přípravy
Postupně vmícháme vejce, podmáslí a rum. Krok 2: Jablko oloupeme, nastrouháme najemno, a spolu s borůvkami a skořicí zamícháme do těsta. Krok 3: V lívanečníku rozehřejeme olej a pozvolna na něm usmažíme lívanečky, dozlatova z obou stran. Na 1 lívaneček použijeme asi 1 lžíci těsta. Krok 4: Hotové lívanečky naskládáme na talíř a podle chuti ozdobíme džemem, oslazeným tvarohem nebo javorovým sirupem.
Zveřejněno 19. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqjx
Moje poznámka
Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqjx
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 23 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
MarketaBod před 5 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 31 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 2 hodinami
Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
schierl před 2 hodinami
Suroviny:
mouka ječná,
vločky ovesné jemné,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
cukr třtinový,
vejce,
podmáslí,
rum,
jablko,
borůvky,
skořice,
olej,
marmeláda,
tvaroh,
sirup javorový
Komentáře (2)