Balkánská omáčka se zeleninou

sandyk Kuchařka: sandyk

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

2 cibule
olej
100 g špeku
6 rajčat
1 zeleninová směs do polévky (hrášek, mrkev, hráškové lusky, petržel,...)
300 g balkánského sýra v slaném nálevu
150 g eidamu
2 tavené smetanové sýry (2 kostičky, např. Smetanito)
1 lžíce koření Bazalka
1 lžíce koření Čína
1 dl smetany na vaření - 20% tuku
2 balení nudlí, těstovin...
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, dáme do hrnce s rozpáleným olejem osmahnout a přidáme na kostičky nakrájený špek. Cibule nemusí být do zlatova, jen aby byla “zatažená”.

  2. Přidáme na hrubo nakrájená rajčata. Až rajčata pustí šťávu, dáme na ně koření.

  3. Zvýšíme výkon vařiče a přidáme zmrzlou zeleninovou směs. Někde mezi těmito kroky uvařte testoviny (druh jaký zvolíte).

  4. Pořád promícháváme, aby se nepřichytila omáčka k spodku hrnce. Až je zelenina hotová, přidáme koření (Bazalka, Čína), balkánský sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přidáme i taveny sýr. Rozpustí se celý a omáčka pak vypadá barvou jako svíčková.

  5. Nakonec přidáme sýr eidam, aby byla omáčka hustší a na zjemnění smetanu.

  6. Do omáčky nasypeme těstoviny, které jsme uvařili, a promícháme.
    Můžeme servírovat.

Poznámka

Nesolit. Balkán je dost slaný a dodá omáčce hodně slanou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Balkánská omáčka se zeleninou

  • casino casino

    "Balkánská omáčka se zeleninou, rok výroby 2020"
    Eja57:
    Mně se název líbí :-D
    No, vlastně jenom on...;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Ten "rok výroby 2020" mne pobavil....( jinak bych tipla trochu jiný.....)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo