Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)
Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Energie | 5 432 kJ / 1 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,83 g |
Tuky | 64,97 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 9,11 g |
Sůl | 22,00 g |
Sacharidy | 55,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept:
POLÉVKA HLADOVICE (starý lidový pokrm s uzeným masem)
500 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, velká hrst sušených hub, bobkový list, 3 zrnka pepře, 1 menší cibule, 50 g slaniny, 40 g hladké mouky a sůl.
Pokrájené uzené maso zalijeme vodou, přidáme zelí, namočené houby, bobkový list a pepř a vaříme. Zvlášť osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, slaninu a přidáme mouku. Chvíli jí opražíme, pak přidáme k masu a zelí, osolíme a dovaříme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 9 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 3 minutami
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 57 minutami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 1 hodinou
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 4 hodinami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 4 hodinami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 4 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Co je nezbytné přidat do velikonoční hlavičky? Jaké maso a bylinky na nádivku použít, aby skvěle chutnala
Další recepty
Suroviny: maso uzené, zelí kysané, houby sušené, bobkový list, pepř, cibule, slanina, mouka hladká, sůl
Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3Nx
0 názorů