Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45-50 minut + namáčení hub

45-50 minut + namáčení hub

1. 8. 2020 01:25

Suroviny

Porce: 4 a více

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 432 kJ / 1 298 kcal
Bílkoviny114,83 g
Tuky64,97 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 9,11 g
Sůl22,00 g
Sacharidy55,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept:

POLÉVKA HLADOVICE (starý lidový pokrm s uzeným masem)

500 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, velká hrst sušených hub, bobkový list, 3 zrnka pepře, 1 menší cibule, 50 g slaniny, 40 g hladké mouky a sůl.

Pokrájené uzené maso zalijeme vodou, přidáme zelí, namočené houby, bobkový list a pepř a vaříme. Zvlášť osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, slaninu a přidáme mouku. Chvíli jí opražíme, pak přidáme k masu a zelí, osolíme a dovaříme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: maso uzené, zelí kysané, houby sušené, bobkový list, pepř, cibule, slanina, mouka hladká, sůl

TopRecepty.cz

Hladovice - staročeská zelná polévka (lidový pokrm)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W3Nx