Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 522 kJ / 1 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,07 g |
Tuky | 41,90 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 115 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 202,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku s cukrem. Uděláme důlek, do kterého vlijeme rozehřáté máslo. Příborovým nožem postupně zpracováváme, během toho přiléváme vodu s octem. Poté zpracováváme rukou. Až vznikne jednotná hmota, vložíme ji do misky. Do větší nádoby vlijeme horkou vodu, postavíme do ní misku s těstem. Do misky, kde je těsto, vložíme ještě jeden hrnec s horkou vodou, aby se těsto neustále zahřívalo a máslo bylo měkké. Těsto tak bude vláčné.
Krok 2: Necháme těsto půl hodinky odpočinout. Mezitím oloupaná a očištěná jablka na jemno nastrouháme do misky s cukrem, může být krystal nebo moučka, podle chuti se skořicí. Přidáme rozinky nebo oříšky, podle toho, co máte rádi. Směs zamícháme.
Krok 3: Připravíme plech a vymažeme tukem. Na vál nachystáme 3 díly těsta. Postupně vyválíme v tenký plát. Doprostřed klademe jablka a jemně rozetřeme. Přikryjeme tenkou vrstvou strouhanky a zakápneme olejem. Boky těsta ohneme dovnitř. Horní část závinu začneme zamotávat dolů. Spoj závinu musí ležet na dně. Takto přeneseme na plech a dáme péct do trouby na 220°na cca 25-30 minut, dokud zlehka neztmavnou. Po vytažení potřeme rozehřátým máslem a zasypeme cukrem.
Zveřejněno 15. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý, chutný jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG3X
Moje poznámka
Jednoduchý, chutný jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG3X
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 21 minutami
Segedínský guláš
Kajkajak před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 7 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 10 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 11 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 12 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
strouhanka,
olej,
voda,
cukr moučkový,
máslo,
jablko,
skořice,
tuk
Komentáře (3)