Skládaný medový dort

Kochen Kuchařka: Kochen

Dorty 2 názory

Suroviny

Těsto:
900 g hladké mouky
600 g másla
450 g práškového cukru
3 PL medu
3 PL rumu
3 lžičky jedlé sody
3 vejce
3 žloutky
Krém:
2x mascarpone
2 šlehačky 40%
moučkový cukr podle chuti
vanilkové aroma (nebo 2 vanilkové cukry)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále dohromady. Výsledný hladký bochánek těsta zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice alespoň na hodinu.

  2. Pak ho vyválíme na 4 mm a vykrájíme požadovaný tvar. Pečeme na plechu s papírem 15 minut na 160°C.

  3. Krém : V jedné misce rozmícháme mascarpone s cukry, ve druhé ušleháme do tuha šlehačky. Pak obě složky opatrně smícháme.

  4. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou špičkou děláme na plát těsta krémové pusinky, jednu vedle druhé. Pak naplníme sáček marmeládou, třeba malinovou. Úzkou špičkou klademe malé kopečky mezi krémové pusinky. Nebo klademe pomocí 2 kávových lžiček.

  5. Na ozdobený plát těsta položíme další a zdobení krémem a marmeládou opakujeme. Záleží na nás, kolik vrstev těsta poskládáme.

  6. Na vrchním plátu použijeme jen krém a ozdobíme dle fantazie ovocem nebo čokoládou.

Poznámka

Jeden den jsem dort upekla, druhý den ráno ozdobila a večer darovala. Hezky se do večera rozležel. Další den ráno jsme ho dojedli a byl dokonce ještě lepší. Na třívrstvý dort vám stačí upéct těsto ze 2/3 množství.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Skládaný medový dort

  • Kochen Kochen(autor receptu)

    Dajda: To záleží na tom, jak si osladíte krém. Pokud minimálně, jako já, bude těsto sladké tak akorát. ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    To je strašná halda cukru - přitom stačí dát cukru mnohem méně, když je v těstě med, a potom doladit sladkost krémem. Je zbytečné si zbytečně zakládat na tloušťce. ;-)

    Odpovědět