Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 600 kJ / 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,12 g |
Tuky | 41,34 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 129 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 1,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na hodně jemné kousky. Tu už zamícháme ručně. Na plátky veky mažeme pomazánku, posypeme drobně nakrájenou cibulí a ozdobíme paprikou.
Zveřejněno 10. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Liptovské chlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3j1
Moje poznámka
Liptovské chlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3j1
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 16 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Baruska. před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 12 hodinami
Krenex
dragomirac před 14 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 14 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 14 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 15 hodinami
Suroviny:
tvaroh plnotučný,
máslo,
paprika sušená sladká,
cibule,
mléko,
sůl,
veka,
cibule,
paprika sterilovaná
Komentáře (23)
Máslo je máslo
Doposud jsem v HORKÉM másle "rozpouštěl" papriku, že pro lepší barvu...
Nedávno jsem zkusil tak i tak a nikdo, vyjma mé maličkosti, zanedbatelný rozdíl v chuti ani barvě tvarohových pomazánek nezaznamenal
Ovšem jak říká klasik: „Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.“
https://www.pomazanky-recepty.cz/pomazanky/liptovs...
Že se jedná o tuctovou pomazánku (vyjma toho zpracování másla
...ale proč LIPTOVSKÉ
Že by šlo o liptovské máslo