Salát z pekingského zelí od Mazláka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 941 kJ / 1 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,00 g |
Tuky | 9,00 g |
Vláknina | 78,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,00 g |
Postup přípravy
Osolíme špetkou soli, promícháme a necháme odležet. Zelí zatím pustí šťávu. Krok 2: V jednom litru horké vody rozpustíme 80 gramů cukru a necháme zchladnout. Do vlažné vody pak přidáme čtyři polévkové lžíce Znojemského octa (má podle mne výraznější chuť). Krok 3: Touto zálivkou zalejeme odležené zelí a dáme do lednice vychladit. Hodí se jako salát k bramborové kaši s pečeným masem.
Zveřejněno 25. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z pekingského zelí od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0np
Moje poznámka
Salát z pekingského zelí od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0np
Nejnovější recepty
Bramborové placičky s mákem a třešňovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 3 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 4 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 6 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 8 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 8 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 9 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 9 hodinami
Suroviny:
zelí pekingské,
sůl,
voda,
cukr,
ocet
Komentáře (1)