Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Houbové suflé" - skvostné papáníčko

Hodnocení receptu je 3,6 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 11. 2020 02:50

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 829 kJ / 1 632 kcal
Bílkoviny73,72 g
Tuky140,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 1,97 g
Sůl4,84 g
Sacharidy18,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mi před lety svěřila kamarádka Boženka jako rodinné stříbro, tak ho nikde na netu nehledejte, opravdu tam není. Boženka už na nás také kouká někde z obláčku. Ale recept její maminky je taková dobrota, že jsem se musela o něj podělit, byla by moc velká škoda, kdyby zanikl. Nechte si chutnat!

Toto jídlo nemá příliš fotogenický a pestrý vzhled, ale ta chuť je na mou duši nedostižná. Ovšem na hubnutí to zrovna není. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

2. 11. 2020 14:30

SilviaD: Děkuji za milý komentář! :-8:-K Kdyby se ti podařilo ty lesní houbičky získat, zkus, nebudeš litovat! Přeji ti, aby ti někdo brzy daroval mísu nebo košík lesních houbiček a zbylo ti i na tuhle dobrotu! ;-);-):yes: Moc zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

2. 11. 2020 14:25

Frantiska: Máte zajímavou a hloubavou povahu. :yes:<3:-K Dík za oba vaše poučné komentáře! Zaujala mne hlavně ta mandloňová větvička. :-8:yes:<3:-K:-K:-K

Frantiska Frantiska

2. 11. 2020 13:42

a ještě poslední historické okénko, ruční mixer (ikdyz lepsi preklad asi bude ruční šlehač) byl patentován v USA 1856 :)

SilviaD SilviaD

2. 11. 2020 11:19

Keby som mala lesné hríby hneď vyskúšam. Recept vyzerá veľmi dobre a už ho mám uložený v obľúbených ak by som sa náhodou k nejakým hríbikom dostala. Určite ho prosím nemažte. Inak keď nejde o život, tak nejde o nič :-) Pri tomto recepte mi ten názov vôbec neprekáža. Bude to podľa surovín určite jemné a nadýchané.

Frantiska Frantiska

2. 11. 2020 09:52

zizala: https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Sufl%C3%A9

Pokrmy podobné dnešnímu suflé se připravovaly již v 17. století. A tak jak se slehal snih, tak se taky slehala slehacka :) a vidlickou to nikdo nedelal. lol V moji kuachařce 1894 se pise metlou šleháme :)))

Drátová metla byla vynalezena někdy před rokem 1841.

Před tím se pouzivali na šlehaní větvičky :) broskovoé údajně dodavaly broskvovou prichut.

maris maris

2. 11. 2020 07:54

Lindabranna: já bych chtěla jen podotknout, že před sto a i více lety, byly různé metly a metličky na šlehání sněhu, šlehačky apod. běžnou součástí kuchyňského vybavení;-):-). Existuje hodně receptů ve starých kuchařkách, kde se používá sníh a jen vidličkou by ho nikdo neušlehal;-)

zizala zizala (moderátorka)

2. 11. 2020 07:15

Taky mám problém s názvem. Nákyp mozna ano, ale sufle to rozhodně není. Mam tu dva recepty na sufle, zkuste porovnat rozdíl.

MamlajdaD MamlajdaD

1. 11. 2020 23:21

Simona Skolakova: Hele, nech si to, já tu normálně brečím jako krokodýl! ;-( Pěkně mě ten tvůj komentéř sebral. Asi si ho dám zarámovat a budu si s ním léčit ty svoje občasné depky! :yes::-K:-K:-K Simono, DĚKUJI! :yes: :-K:-K:-K A fakt brečím! :-8

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 11. 2020 22:51

MamlajdaD: no tak,přehodnoť to,recept tady nech pod svým názvem,každý autor má právo si zvolit název receptu,ty jsi tak učinila a jak už to tady chodí a ty to víš,každý nese svou kůži na trh a musí snést i kritiku,tak se stalo i v tvém případě,ale přes to si myslím,že recept mazat by byla škoda a i to aby jsi dala topkám vale,byla by to škoda.Tak se zamysli,název neměň a zůstaň topačkou;-):-KA já pevně věřím,že si to vše rozmyslíš a zůstaneš,jsi milá osůbka a k topkám už za tu dobu patříš:-K

MamlajdaD MamlajdaD

1. 11. 2020 22:39

maris: Děkuji za komentář, je moc pěkný. :yes::-K Ale pochop, že za tím názvem si stát musím, protože je takový již opravdu víc než sto let. Já nebudu polemizovat o tom, jestli je z dnešního pohledu správný. Ale nikoho ani nenapadne měnit názvy lidových a krajových receptů jen proto, že třeba nejsou líbivé. ;-) Co třeba tento: "Slepé myši s česnekem"? Když se nad tím zamyslíš, tak ten název je tedy dost hrozný.;-):-D A je to skvělý recept. Moc zdravím a děkuji! :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

1. 11. 2020 22:24

Simona Skolakova: Moc děkuji, je to od tebe milé! :yes:;-):-K Možná, že tě poslechnu a počkám do zítřka. Jen nevěřím, že změním názor. Moc zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

1. 11. 2020 22:16

Lindabranna: Děkuji, jste velice laskavá, vážím si toho! :yes::-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 11. 2020 22:14

MamlajdaD: já bych spíše řekla,že dnes nemáš svůj den a děláš ukvapená rozhodnutí a to je škoda,vyspi se a zítra třeba na vše budeš koukat jinýma očima,;-):-K:-K

Lindabranna

1. 11. 2020 22:14

Naprosto souhlasím s MamlajdaD: sice to není soufflé dnešní doby, ale vzhledem k tomu, že před 100 lety, jak popisuje původní recept, byla k dispozici pouze vidlička k "nadlehceni" vajec a ne elektrický mixér, je to tak: jedná se o recept našich babiček na soufflé, který je nádherný. Je tady často psáno spousta horších věcí, jako třeba lasagne bez besciamella, jako originál recept a pod, takže proč ne...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: houby lesní, žampióny, olej, cibule, pepř, kmín celý, česnek, vejce, sýr, šlehačka, olej, mouka hrubá

TopRecepty.cz

"Houbové suflé" - skvostné papáníčko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5OQA