Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Houbové suflé" - skvostné papáníčko

Hodnocení receptu je 3,6 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 11. 2020 02:50

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 829 kJ / 1 632 kcal
Bílkoviny73,72 g
Tuky140,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 1,97 g
Sůl4,84 g
Sacharidy18,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mi před lety svěřila kamarádka Boženka jako rodinné stříbro, tak ho nikde na netu nehledejte, opravdu tam není. Boženka už na nás také kouká někde z obláčku. Ale recept její maminky je taková dobrota, že jsem se musela o něj podělit, byla by moc velká škoda, kdyby zanikl. Nechte si chutnat!

Toto jídlo nemá příliš fotogenický a pestrý vzhled, ale ta chuť je na mou duši nedostižná. Ovšem na hubnutí to zrovna není. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

1. 11. 2020 22:09

casino: yanull: Oběma vám děkuji za zájem a podporu. Tenhle recept je opravdu zcela neznámý a nikde na webu není. Tudíž je podle méhonázoru vzácný a přepisovat ho podle okamžitého nápadu, to je jako chtít přepisovat třeba Sandtnerku, nebo Viléma Vrabce. Já jen chtěla udělat radost všem houbařům a houbařkám, protože i přes svou jednoduchost (nebo práve pro ní) má to jídlo úžasnou chuť. Ale když má negativní odezvu, není asi dost moderní, tak pryč s ním. A asi i pryč se mnou, lépe řečeno s mými recepty obecně. A bude to fajn. Alespoň pro mně. Nebudu muset mít strach z komentářů při vložení nového receptu. Jestli sem jen budu nakukovat, nebo půjdu o dům dál, to nevím, ale nejspíš dozrála doba, abych si udělala pohodu a chodila sem maximálně jako divák. Přeji vám hodně zdraví a mějte se moc a moc hezky! :-K:-K:-K

maris maris

1. 11. 2020 21:31

MamlajdaD: recept je pěkný, ale já si taky myslím, že sufle to není, źe by tam měl být sníh z bílků. Ty si za ním stojíš, tak proć bys ho mazala;-)

yanull yanull

1. 11. 2020 20:55

casino: Také jsem pro, aby tu recept zůstal.:yes:

casino casino

1. 11. 2020 20:48

MamlajdaD: "...že recept bez pardonu ještě dnes smažu."
Ale no tááák...:-)
No lidi, ženský nevyjímaje, prý s věkem dětinštěj, ale není váš přístup poněkud hodně a zbytečně přepjatej, he? :-K

MamlajdaD MamlajdaD

1. 11. 2020 20:17

Eja57: Mrzí mě, že máš s receptem problém, nelíbí se ti název a nejraději bys ho celý předělala. Nic proti tomu nemám. Ale název receptu měnit nebudu. Ani přepisovat recept. Není to umíněnost, ale ten recept je více než sto roků starý, jmenuje se tak tedy tzv. "od jaktěživa". Recept je ověřený - jak píši, více než sto let - i s tou teplotou a dobou pečení, kterou jsem jasně popsala, i s postupem, který je celkem jednoduchý, včetně ingrediencí tak, jak jsou napsané. Ty svoje inovace bys musela nejdřív mít vyzkoušené, než je tady napíšeš, a to nemáš, takže to nejsou inovace ale jen neověřené názory. Já ten recept dělala už tolikrát, že vím předem, jak by to dopadlo. Např. cituji: "do trouby na vysokou teplotu a podávat ve fázi nadlehčení a to hned než to spadne" - spadlo by ti to v momentě vyndání z trouby, to vím jistě a dát do trouby na vyskou teplotu - pokrm by byl na povrchu opečený, uvnitř syrový. Mně fakt moc mrzí, že se ti recept nelíbí. a protože se nelíbí více lidem, někteří tvůj komentář i olajkovali (nic proti tomu, na to mají právo), tak jsem se rozhodla, že recept bez pardonu ještě dnes smažu. Mrzí mne, že jsem ho sem vůbec dávala. Měj se moc hezky, zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

1. 11. 2020 19:32

Jaromira18: Děkuji za komentář! :yes:;-):-K

Eja57 Eja57

1. 11. 2020 11:45

Mám trochu problém s názvem - pro suflé je poměrně typické nadlehčení sněhem z bílků, tady podle mne do jednoporcovky, do trouby na vysokou teplotu a podávat ve fázi nadlehčení a to hned než to spadne....určitě ne v troubě 40 minut....
Tohle jsou dobré zapečené houby se smetanou a sýrem....

Jaromira18 Jaromira18

1. 11. 2020 10:21

:yes:Vynikající.:-K:-K:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: houby lesní, žampióny, olej, cibule, pepř, kmín celý, česnek, vejce, sýr, šlehačka, olej, mouka hrubá

TopRecepty.cz

"Houbové suflé" - skvostné papáníčko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5OQA