"Houbové suflé" - skvostné papáníčko
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 829 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,72 g |
Tuky | 140,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 18,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mi před lety svěřila kamarádka Boženka jako rodinné stříbro, tak ho nikde na netu nehledejte, opravdu tam není. Boženka už na nás také kouká někde z obláčku. Ale recept její maminky je taková dobrota, že jsem se musela o něj podělit, byla by moc velká škoda, kdyby zanikl. Nechte si chutnat!
Toto jídlo nemá příliš fotogenický a pestrý vzhled, ale ta chuť je na mou duši nedostižná. Ovšem na hubnutí to zrovna není. :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2020 22:09
casino: yanull: Oběma vám děkuji za zájem a podporu. Tenhle recept je opravdu zcela neznámý a nikde na webu není. Tudíž je podle méhonázoru vzácný a přepisovat ho podle okamžitého nápadu, to je jako chtít přepisovat třeba Sandtnerku, nebo Viléma Vrabce. Já jen chtěla udělat radost všem houbařům a houbařkám, protože i přes svou jednoduchost (nebo práve pro ní) má to jídlo úžasnou chuť. Ale když má negativní odezvu, není asi dost moderní, tak pryč s ním. A asi i pryč se mnou, lépe řečeno s mými recepty obecně. A bude to fajn. Alespoň pro mně. Nebudu muset mít strach z komentářů při vložení nového receptu. Jestli sem jen budu nakukovat, nebo půjdu o dům dál, to nevím, ale nejspíš dozrála doba, abych si udělala pohodu a chodila sem maximálně jako divák. Přeji vám hodně zdraví a mějte se moc a moc hezky!
1. 11. 2020 21:31
MamlajdaD: recept je pěkný, ale já si taky myslím, že sufle to není, źe by tam měl být sníh z bílků. Ty si za ním stojíš, tak proć bys ho mazala
1. 11. 2020 20:55
casino: Také jsem pro, aby tu recept zůstal.
1. 11. 2020 20:48
MamlajdaD: "...že recept bez pardonu ještě dnes smažu."
Ale no tááák...
No lidi, ženský nevyjímaje, prý s věkem dětinštěj, ale není váš přístup poněkud hodně a zbytečně přepjatej, he?
Ale no tááák...
No lidi, ženský nevyjímaje, prý s věkem dětinštěj, ale není váš přístup poněkud hodně a zbytečně přepjatej, he?
1. 11. 2020 20:17
Eja57: Mrzí mě, že máš s receptem problém, nelíbí se ti název a nejraději bys ho celý předělala. Nic proti tomu nemám. Ale název receptu měnit nebudu. Ani přepisovat recept. Není to umíněnost, ale ten recept je více než sto roků starý, jmenuje se tak tedy tzv. "od jaktěživa". Recept je ověřený - jak píši, více než sto let - i s tou teplotou a dobou pečení, kterou jsem jasně popsala, i s postupem, který je celkem jednoduchý, včetně ingrediencí tak, jak jsou napsané. Ty svoje inovace bys musela nejdřív mít vyzkoušené, než je tady napíšeš, a to nemáš, takže to nejsou inovace ale jen neověřené názory. Já ten recept dělala už tolikrát, že vím předem, jak by to dopadlo. Např. cituji: "do trouby na vysokou teplotu a podávat ve fázi nadlehčení a to hned než to spadne" - spadlo by ti to v momentě vyndání z trouby, to vím jistě a dát do trouby na vyskou teplotu - pokrm by byl na povrchu opečený, uvnitř syrový. Mně fakt moc mrzí, že se ti recept nelíbí. a protože se nelíbí více lidem, někteří tvůj komentář i olajkovali (nic proti tomu, na to mají právo), tak jsem se rozhodla, že recept bez pardonu ještě dnes smažu. Mrzí mne, že jsem ho sem vůbec dávala. Měj se moc hezky, zdravím!
1. 11. 2020 19:32
Jaromira18: Děkuji za komentář!
1. 11. 2020 11:45
Mám trochu problém s názvem - pro suflé je poměrně typické nadlehčení sněhem z bílků, tady podle mne do jednoporcovky, do trouby na vysokou teplotu a podávat ve fázi nadlehčení a to hned než to spadne....určitě ne v troubě 40 minut....
Tohle jsou dobré zapečené houby se smetanou a sýrem....
Tohle jsou dobré zapečené houby se smetanou a sýrem....
1. 11. 2020 10:21
Vynikající.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 7 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 8 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 4 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 5 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 5 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Suroviny: houby lesní, žampióny, olej, cibule, pepř, kmín celý, česnek, vejce, sýr, šlehačka, olej, mouka hrubá
"Houbové suflé" - skvostné papáníčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OQA
38 názorů