Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 004 kJ / 1 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,60 g |
Tuky | 81,28 g |
Vláknina | 11,49 g |
Cholesterol | 411 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 44,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené osolené maso, rychle orestujeme, zasypeme paprikou. kmínem, přidáme paprikovou pastu a zalijeme vodou.
Krok 2: Na mírném plameni dusíme cca 2,5 hodiny nebo déle, dokud maso nezměkne. Na závěr guláš jemně zahustíme bezlepkovou jíškou. Podávala jsem s bezlepkovým kmínovým chlebem, ale může být klasické pečivo či jiná příloha. To je už na každém strávníkovi podle vlastní chuti.
Zveřejněno 24. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš dietní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKLn
Moje poznámka
Hovězí guláš dietní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKLn
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
špek,
cibulka lahůdková,
cibule šalotka,
cibule červená,
cibule,
koření paprika maďarská,
pasta papriková,
olej slunečnicový,
sůl mořská,
voda,
jíška
Komentáře (2)
Ještě se vám ze surovin vytratila BÍLÁ cibule, že
No a pokud by tý cibule byl dostatek a guláš byl zahoustlý právě tou cibulí, tak byste nemusela řešit použití jakési bezlepkové jíšky