Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 004 kJ / 1 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 187,60 g |
| Tuky | 81,28 g |
| Vláknina | 11,49 g |
| Cholesterol | 411 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,80 g |
| Sacharidy | 44,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené osolené maso, rychle orestujeme, zasypeme paprikou. kmínem, přidáme paprikovou pastu a zalijeme vodou.
Krok 2: Na mírném plameni dusíme cca 2,5 hodiny nebo déle, dokud maso nezměkne. Na závěr guláš jemně zahustíme bezlepkovou jíškou. Podávala jsem s bezlepkovým kmínovým chlebem, ale může být klasické pečivo či jiná příloha. To je už na každém strávníkovi podle vlastní chuti.
Zveřejněno 24. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš dietní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKLn
Moje poznámka
Hovězí guláš dietní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKLn
Nejnovější recepty
Snadné perníčky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky po čínsku
Přidáno před 3 hodinami
Čokoládové řezy
Přidáno před 4 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí roštěná po znojemsku podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová polévka s růžičkovou kapustou a lesními houbami
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
[email protected] před 26 minutami
Medové perníčky
Mircca před 1 hodinou
Jemné koblížky z DP
dejvi01 před 2 hodinami
Banánová buchta - hrnková
Panova před 2 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 2 hodinami
Afrika řezy
Panova před 2 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou a rýží
[email protected] před 3 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Zlajda95 před 3 hodinami
Rychlá banánová buchta
Radka1984 před 3 hodinami
Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče
Honzka1974 před 4 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
špek,
cibulka lahůdková,
cibule šalotka,
cibule červená,
cibule,
koření paprika maďarská,
pasta papriková,
olej slunečnicový,
sůl mořská,
voda,
jíška
Komentáře (3)
Ještě se vám ze surovin vytratila BÍLÁ cibule, že
No a pokud by tý cibule byl dostatek a guláš byl zahoustlý právě tou cibulí, tak byste nemusela řešit použití jakési bezlepkové jíšky