Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pašerácké srnčí špalíky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

divozenka666 divozenka666

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie648 kJ /
155 kcal
Bílkoviny4,85 g
Tuky1,06 g
Vláknina10,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší špalíky, naložíme s olivovým olejem, trochou provensálského koření, solí a Pašeráckým kořením. Necháme v lednici několik hodin, nejlépe přes noc. Krok 2: Maso orestujeme z obou stran. Není třeba dávat olej, použijeme ten, ve kterém bylo maso naložené. Když je maso zatažené, přidáme cibuli nakrájenou na proužky, trochu osmahneme a potom přidáme nakrájené papriky, česnek na plátky a sušené houby. Promícháme, krátce osmahneme, zalijeme vodou a necháme dusit, až je maso měkké. Potom přidáme nakrájená rajčata a ještě chvíli dusíme. Krok 3: Když je vše měkké, přidáme houbový bujón a nakonec zahustíme hladkou moukou (může být i Hraška). Necháme provařit. Podáváme s těstovinami.

Zveřejněno 23. 2. 2021

Poznámka autorky divozenka666

Aby to bylo na talíři pestřejší, můžeme těstoviny posypat nakrájenou jarní cibulkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pašerácké srnčí špalíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl16

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pašerácké srnčí špalíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl16

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec srnčí, cibule, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, česnek, rajče, houby sušené, olej olivový, koření provensálské, koření, bujón houbový, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu