Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lokše (patenty, laty)

Hodnocení receptu je 4,5 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 2. 2021 09:52

Suroviny

Porce: 20 placek

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 253 kJ / 1 973 kcal
Bílkoviny63,18 g
Tuky14,56 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy381,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromir1

1. 6. 2021 20:01

U nás je jíme na sladko. Výborné, jako od maminky.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 2. 2021 19:41

MiskaKulicka: Možná, ale hlasuji za česnek, na langoše, do bramboráků a lokše, jen dle individuální chuti .;-) Tedy ty, na slano!:-*

MiskaKulicka

27. 2. 2021 19:25

Veronika.Hrozna: nedorazí, musí se s ním velmi opatrně, jen trochu ovonět. Ale sto lidí, sto chutí :-8

MiskaKulicka

27. 2. 2021 19:23

Veronika.Hrozna: já tuto náplň nezkoušela, zmínila ji dole Eja57. Já pouze doplnila, že místo kopru bych dala špenát, protože kopr se u nás nejí. Ale lokše jako takové jsou nejlepší tradiční - nasladko s povidly a mákem, nebo naslano s máslem a bylinkami, jako příloha k masu a zelí ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 2. 2021 18:18

MiskaKulicka: Česnek ne, ten to dorazí, ale polévka s česnekem a lokšemi- může být, tak to jo! :yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 2. 2021 18:15

MiskaKulicka: To je docela netradiční náplň, mořská ryba, špenát a sýr .... ! Já bych volila, něco, co zvedne tu fajnovou bramborovou chuť, dobře upečených a pořádně namazaných lokší. Něco z našich tradičních, domácích, běžně dostupných surovin.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 2. 2021 18:05

zizala: Já to mám jednoduché, když chci tvrdé a dietní, zajdu do Slovenského Grobu na husí hody. :-D:-D:-D Jediné, co je měkké, je to víno k tomu, ale stejně říkám, že to víno musí být, jen proto, aby se člověk těmi lokšami a tvrdou husou neudusil. :-//

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 2. 2021 17:58

Tejaja: Já zase jen naslano, bez vejce ! Myslím, že naslano je vejce, naprosto zbytečné ! Lokše se netrhají u válení. Neválím natenko, ale minimum 3-5mm, aby byly vláčné. Dělám podle svého receptu, který se mi osvědčil na slano: Možná by šlo udělat toto těsto, i na sladko, ovšem odebrat sůl , místo 2 KL , bych dala 1/2 lžičky. Brambory jsou již trošku slané, když se vaří v osolené vodě. ;-) Kolik dáváš soli, na sladkou verzi?https://www.toprecepty.cz/recept/40595-lokse-jemne...

tejaja tejaja

27. 2. 2021 17:47

MiskaKulicka: :-) U nás na východe, na Šariši,sa robia lokše sladké, slané málo. Robíme ich podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/1713-lokse-sladke.... Sú vynikajúce.;-)

MiskaKulicka

27. 2. 2021 15:25

magdalenka: děkuji za zajímavé informace, ty kupované mně nikdy nelákaly a s nutellou už vůbec ne. Klasika je klasika. Babička je dělala právě jako přílohu k masu a zelí, omaštěné sádlem nebo výpekem z masa, to jsem měla také moc ráda. Děda si vzal pekáč od masa a plackama to vytřel do posledního zbytečku :-D:-8

zizala zizala (moderátorka)

27. 2. 2021 15:23

Ty milujeme, potřené husím nebo kachním sádlem. Dietní to není, ale moc dobré <3:yes:

magdalenka magdalenka

27. 2. 2021 14:03

MiskaKulicka: máme vo zvyku hojne mastiť - najlepšie husacou alebo kačacou masťou...a tenké 2-3 mm...vynikajúce sú aj s kačacou alebo husacou pečeňou...na trhoch ich predávajú na rôzny spôsob, rôzne náplne, od prázdnych omastených s pečeňou, bryndzou, alebo orechy, mak, lekvár, tvaroh, čokoláda - ale klasika to už nie je...(nutella už je pre mňa des). Myslím, že na Slovensku je viac rozšírená slaná varianta, napr. aj ako príloha k sýtej polievke.
Ešte poznámka - ja ich robím vždy z deň dopredu uvarených a vychladnutých zemiakov.

MiskaKulicka

27. 2. 2021 13:47

magdalenka: nn suché ne, jsou potřené povidly, posypané mákem, cukrem a zakápnuté máslem. A nebo naslano s česnekem ????????

magdalenka magdalenka

27. 2. 2021 13:43

MiskaKulicka: konzumujete len také suché, bez omastenia? Nemastíte maslom, masťou? Ja tiež ako Veronika Hrozná, pečiem na teflonovej platni na sucho. Hneď na dvoch, inak by mi to dlho trvalo, raz som piekla cca 70 ks a už ma šlak triafal...dcéra pomáhala vaľkať, ja som opekala. Máme radi na sladko (mak a slivkový lekvár), ale aj na slano ku kapuste a kačici. V podkarpatskej oblasti u nás fungujú reštaurácie, ktoré sa špecializujú na pečené husi, k nim sa podáva dusená kapusta a lokše. A víno z tejto oblasti nesmie chýbať.

MiskaKulicka

27. 2. 2021 12:50

yanull: to zní také skvěle a děkuji za tip s bílkem, příště ho zkusím vynechat a dát pouze žloutek. A ano, brambory typu C jsou nejlepší volba :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Bramborové lokše (patenty, laty)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1X1j