Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 021 kJ / 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,18 g |
| Tuky | 25,97 g |
| Vláknina | 20,65 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 98 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 35,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony nakrájené na kousky a kmín. Restujeme asi 5-7 minut.
Krok 2: Ve vývaru rozmícháme mouku a přidáme k žampionům společně se stonkem kopru. Mícháme a necháme 10 minut provařit. Hustotu upravíme mlékem.
Krok 3: Před koncem vaření odebereme 2-3 lžíce omáčky a smícháme se zakysankou. Vše spojíme a vmícháme kopr. Vaříme už jen minutku a dochutíme.
Krok 4: Omáčka díky zakysané smetaně se už nemusí okyselovat a stačí špetka pepře. Podáváme třeba s knedlíky nebo bramborami a můžeme přidat vařené vejce.
Zveřejněno 8. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionovo-koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zWnO
Moje poznámka
Žampionovo-koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zWnO
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 11 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 11 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 12 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 12 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 5 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 7 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 8 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 9 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 11 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 11 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 11 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 12 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 12 hodinami
Suroviny:
žampióny,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
kopr čerstvý,
vývar,
smetana zakysaná,
mléko,
kmín mletý,
sůl,
pepř
Komentáře (2)