Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 082 kJ / 4 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,81 g |
Tuky | 231,13 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 321 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 425,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C, formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme moukou.
Do mísy robota dáme krupicový cukr, vanilkový cukr, rum, máslo nakrájené na malé kostičky a žloutky. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezbělá a je jemná. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Krok 2: Těsto rozdělíme na tři části. Jednu třetinu necháme v robotu, druhou třetinu dáme do misky, ve které jsme šlehali sníh, a na jednu misku dáme poslední třetinu, kterou nebudeme barvit. Do části, kterou jsme nechali v robotu, přidáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce mléka a promícháme. Do těsta v misce od sněhu přidáme 3 kapky červeného barviva. Krok 3: Těsto klademe do formy velkou lžící střídavě na sebe. Naplněnou formou několikrát dnem bouchneme do stolu, aby se bábovka pěkně spojila. Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 60 minut (podle trouby). Ke konci ji rychle přikryjeme pečicím papírem, aby neztmavla. Po upečení otevřeme troubu a bábovku necháme v otevřené troubě 10 minut odpočinout. Poté jí vyndáme, necháme chvíli zchladnout a pak opatrně vyklopíme. Krájíme, až je studená. K těstu se chováme tak, jako by bylo tvarohové.
Do mísy robota dáme krupicový cukr, vanilkový cukr, rum, máslo nakrájené na malé kostičky a žloutky. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezbělá a je jemná. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Krok 2: Těsto rozdělíme na tři části. Jednu třetinu necháme v robotu, druhou třetinu dáme do misky, ve které jsme šlehali sníh, a na jednu misku dáme poslední třetinu, kterou nebudeme barvit. Do části, kterou jsme nechali v robotu, přidáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce mléka a promícháme. Do těsta v misce od sněhu přidáme 3 kapky červeného barviva. Krok 3: Těsto klademe do formy velkou lžící střídavě na sebe. Naplněnou formou několikrát dnem bouchneme do stolu, aby se bábovka pěkně spojila. Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 60 minut (podle trouby). Ke konci ji rychle přikryjeme pečicím papírem, aby neztmavla. Po upečení otevřeme troubu a bábovku necháme v otevřené troubě 10 minut odpočinout. Poté jí vyndáme, necháme chvíli zchladnout a pak opatrně vyklopíme. Krájíme, až je studená. K těstu se chováme tak, jako by bylo tvarohové.
Zveřejněno 10. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselá bábovka, nadýchaná jak peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONZQ
Moje poznámka
Veselá bábovka, nadýchaná jak peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONZQ
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 2 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 6 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 2 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 3 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 4 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 4 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 5 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 6 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 6 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 7 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 9 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 9 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
rum,
smetana zakysaná,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
kakao,
mléko,
potravinářské barvivo červené
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.