Vařené koleno s česnekovou omáčkou a knedlíky

Vepřové maso Doba přípravy: 2h 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 2h 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 kg vepřové zadní koleno
1 ks cibule (větší)
3 bobkové listy
4 kuličky Nového koření
4 kuličky Jalovce
4 kuličky pepře
5 stroužků česneku
Sůl
Mouka - hladká

Postup přípravy receptu

  1. Koleno očistíme , vložíme do tlakového hrnce , přidáme cibuli , sůl a koření.
    Vaříme do změknutí kolene.

  2. Vyjmeme koření (v čajovém vajíčku) a cibuli.
    Maso vykostíme a dáme zpět do vývaru.

  3. Do kastrůlku nalijeme vlažnou vodu a rozmícháme v něm hladkou mouku.
    Přilijeme i vývar. ( 70% vývar , 30% voda , odhadem). Přidáme rozmačkaný česnek.
    Omáčku za občasného míchání povaříme ( cca 15 minut).

  4. Podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu Vařené koleno s česnekovou omáčkou a knedlíky

K receptu nejsou žádné komentáře.