Suroviny
Porce: 18 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 955 kJ / 2 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,91 g |
Tuky | 177,43 g |
Vláknina | 7,63 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 764 mg |
Sůl | 2,12 g |
Sacharidy | 242,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení (dno i boky). Uvaříme pudink z uvedených surovin.
Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s esencí a octem, olej, promícháme a vmícháme metličkou prosetou mouku s práškem. Těsto rozdělíme na 2 části a do jedné vmícháme kakao.
Krok 3: Nejprve na plech vlijeme světlou část těsta, lžící na ni navrstvíme kakaovou část a na ni opět lžící dáme ještě teplý pudink. Všechny tři vrstvy těsta projedeme cik-cak nebo vlnovitě jídelní hůlkou nebo opačným koncem vařečky a vytvoříme mramorování.
Krok 4: Dáme péct do předehřáté trouby na 35-40 minut (podle trouby, zkusíme špejlí). Hotový korpus necháme zcela vychladnout. Pak ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a promícháme se zakysanou smetanou. Navrstvíme nebo zdobícím sáčkem nastříkáme na korpus. Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládovou polevou nebo zdobením.
Zveřejněno 15. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Strakaté řezy s pudinkem a smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RpLL
Moje poznámka
Strakaté řezy s pudinkem a smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RpLL
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 10 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
voda,
esence vanilková,
ocet,
olej,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
poleva
Komentáře (7)
Prosím, mohla by si dopísať do surovín tú marmeládu pod krém? Najprv som prezerala recept, potom fotky, či dobre vidím niečo pod krémom...až potom som došla na to v diskusii, že tam máš aj marmeládu. Ďakujem.