Thajské drůbeží kousky restované s bazalkou a mátou

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut příprava 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut příprava 0 názorů

Suroviny 2 porce

300 g kuřecího nebo krůtího masa
1 lžíce kukuřičného škrobu
olej dle potřeby / arašídový, rostlinný
1 cibule
2 stroužky česneku
1 čerstvá chilli paprička
1 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce tmavé sladké sójové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce rybí omáčky (místo soli)
thajská bazalka cca hrst lístků
mátové lístky dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné, nakrájené maso promícháme s kukuřičným škrobem a 1 čajovou lžičkou rostlinného oleje. Necháme rozehřát wok nebo hlubokou pánev a dáme 1 lžíci oleje. Vložíme maso a za stáleho míchání smažíme. Osmažené vyndáme z pánve a odložíme stranou.

  2. Do woku přidáme další lžíci oleje a dáme restovat nasekaný česnek, cibuli a čerstvou chilli papričku. Restujeme po dobu asi 1 minuty. Vrátíme zpět maso, přidáme sójové omáčky, ústřicovou omáčku, rybí omáčku,1 lžíci vody, thajskou bazalku a mátu.

  3. Restujeme ještě 30 sekund, dokud nejsou lístky bazalky a máty zavadlé. Ihned podáváme nejlépe s rýží ve vedlejší misce.

Komentáře k receptu Thajské drůbeží kousky restované s bazalkou a mátou

K receptu nejsou žádné komentáře.