Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb se semínky

Jakmile jednou ochutnáte domácí křupavý chlebík, už nebude chtít jiný. Nemusíte se kamarádit s kváskem, v našem receptu si vystačíte se sušeným droždím. Upečte si lahodný chléb se semínky a k němu si dejte třeba tvaroh s pažitkou - dokonalost.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 7. 2021 18:05

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 625 kJ / 2 062 kcal
Bílkoviny60,50 g
Tuky30,50 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,03 g
Sůl10,00 g
Sacharidy377,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

* Před pečením můžete chléb ještě postříkat vodou a posypat směsí semínek.

* Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MiskaKulicka

27. 2. 2022 10:12

Marketa75: nn ta voda je celkově na recept, takže semínka zalít těmi 500ml a pak už nic ;-) já těsto nechávám dlouho hníst v robotu (klidně i 10-15min na nižší rychlost). Robotovi je jedno, jestli to lepí nebo ne. Pak to nechám kynout, po vykynutí podsypu moukou, prohnětu a dám do ošatky.

Marketa75

27. 2. 2022 10:02

MiskaKulicka: jeste me napadlo, tech 500g vody je extra navic a na seminka zvlast tepla voda? Nebo se seminka zaliji castecne vodou z tech 500g uvadeneho v receptu?Dekuji:-)

Marketa75

27. 2. 2022 09:51

MiskaKulicka: Dekuji, ano pouzila jsem chlebovou mouku i gramas seminek,Vse jsem dala postupne do robotu pridala 500g vrouci vody a nechala hníst. Tim jak testo lepilo se mi nedarilo ho rucne propracovat moc, tak proto jsem ho uz neprendala do misky...nebot bych ho musela zase sterkou prendavat. A nechtela jsem pridavat moc mouky dle vasi rady. Tak uvidim;-)Dekuji

MiskaKulicka

27. 2. 2022 09:44

Marketa75: použila jste chlebovou mouku a dodržela gramáž semínek? Důležité je těsto důkladně prohníst, aby se aktivoval lepek a ikdyž bude těsto lepivé, musí být hladké, lesklé a pružné. Při hnětení si můžete samozřejmě lehce podsypat moukou, ale jen tak, aby se dalo s těstem dobře pracovat, nikoliv abyste si příliš zahustila těsto. Píšete, že jste nechala na podložce, toto těsto ale musí kynout v ošatce či nějaké misce. Samo o sobě tvar chleba neudrží. Stejně tak pečení je potřeba v kulaté nádobě

Marketa75

27. 2. 2022 09:36

Dobey den, vcera jsem zkusila zadelat chleb a nechala kynout v lednici:-)a testo je opravdu dost lepive. Nyni zahravam troubu,ale poradte-testo nejde ani propracovat jak se lepi;-(No nechala jsem na podlozce a asi jen seskrabnu do rozpalene nadoby:-DA uvidim....Prosim o radu jakna to jit priste. Dekuju moc Marketa:-K

i.capova i.capova

30. 1. 2022 17:32

Moc děkuji za jednoduchý a výborný recept. Příjemnou obměnou je dát napůl chlebovou pšeničnou a žitnou mouku. Zkusila jsem přidat i kmín. Opravdu je vynikající.

Marie Svarcova Marie Svarcova

22. 7. 2021 10:06

:yes::yes::yes: nádhera, dovedu si představit i tu vůni <3:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, mouka chlebová pšeničná, olej, cukr třtinový, sůl, droždí sušené

TopRecepty.cz

Chléb se semínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z1Qr