Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 069 kJ / 1 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,01 g |
Tuky | 73,46 g |
Vláknina | 15,06 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 2,60 g |
Sůl | 5,88 g |
Sacharidy | 52,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z másla a mouky v hlubším hrnci uděláme jíšku, do ní rozbijeme celá nemíchaná vejce a ta teprve mícháme v jíšce, dokud se neutvoří žmolky.
Krok 2: Podlijeme vodou, osolíme. Jakmile je voda u varu, zmírníme plamen, přidáme, muškátový oříšek, kari a sójovou omáčku. Povaříme dalších 20-30 minut, podle chuti můžeme přidat Maggi.
Zveřejněno 19. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žmolečková polévka I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mAEG
Moje poznámka
Žmolečková polévka I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mAEG
Nejnovější recepty
Bublanina s kokosovými meruňkami
Přidáno před 4 hodinami
Mini dortíčky s broskví
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový krém s česnekovými krutonky
Přidáno před 8 hodinami
Rýžový salát s majonézou
Přidáno před 8 hodinami
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 27. 6. 2025 19:04
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno 27. 6. 2025 15:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionová omáčka rychlá
Stanas před 16 minutami
Citronová babeta
Dantes30 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Lithira před 5 hodinami
Bramboračka
Yrian před 5 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Wilma před 7 hodinami
Karbanátky
Bomber před 7 hodinami
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Lenusak2 před 8 hodinami
Hamburgerové bulky
petra.sym před 8 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
TondaJ před 9 hodinami
Nekynuté škvarkové tyčky
Kalenka10 před 10 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
voda,
ořech muškátový,
koření kari,
omáčka sojová
Komentáře (10)
A rozmichat 8 vajec v jisce z jedne lzice masla a idem mouky musi byt docela umeni