Hrnečkové rohlíky
Čerstvé, křupavé a dozlatova vypečené rohlíčky, jaké měl rád sám císař ve slavné pohádce o pekaři. K jejich přípravě vám k odvážení surovin postačí hrníček. Těsto pak potřebuje pouze trpělivé hnětení a čas nakynout. Odmění se vám však dokonale.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 20-24 rohlíků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 318 kJ / 4 378 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,49 g |
| Tuky | 103,66 g |
| Vláknina | 30,34 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 6,32 g |
| Sůl | 15,63 g |
| Sacharidy | 721,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme trochou vlahé vody. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo 10 minut vykynout. Po nakynutí kvásku do něj přilijeme rozšlehaná vejce, olej a přidáme sůl. Postupně přiléváme zbytek vlahé vody a zaděláme tuhé těsto.
Krok 2: Těsto dáme na vál a asi 10 minut ho hněteme, až je pružné a jednolité. Mísu vymažeme olejem, vložíme do ní těsto, které také potřeme olivovým olejem. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout na 60-90 minut.
Krok 3: Nakynuté těsto rozdělíme na 5-6 bochánků, podle toho, jak chceme mít rohlíky velké. Z každého bochánku vyválíme kruh, rozřízneme ho na 4 části. Z každého trojúhelníku, který trochu upravíme, pevně stočíme rohlík a dáme na plech s pečicím papírem. Je na nás, zda rohlík necháme rovný, nebo ho ohneme. Z 5 bochánků máme 20 rohlíků a z 6 bochánků 24 menších rohlíků.
Krok 4: Na plechu je přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut nakynout. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme solí a sezamem. Dáme je péct na 25 minut na 220 °C.
Zveřejněno 26. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnečkové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xO9J
Moje poznámka
Hrnečkové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xO9J
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 11 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 18 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 5 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 5 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 5 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 6 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 7 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 7 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 8 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 8 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
cukr moučkový,
sůl,
kvasnice,
voda,
olej olivový,
vejce,
sůl
Komentáře (3)
Nazorne k videni na fotodokumentaci