Hrnečkové rohlíky
Čerstvé, křupavé a dozlatova vypečené rohlíčky, jaké měl rád sám císař ve slavné pohádce o pekaři. K jejich přípravě vám k odvážení surovin postačí hrníček. Těsto pak potřebuje pouze trpělivé hnětení a čas nakynout. Odmění se vám však dokonale.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 20-24 rohlíků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 318 kJ / 4 378 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,49 g |
Tuky | 103,66 g |
Vláknina | 30,34 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 6,32 g |
Sůl | 15,63 g |
Sacharidy | 721,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme trochou vlahé vody. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo 10 minut vykynout. Po nakynutí kvásku do něj přilijeme rozšlehaná vejce, olej a přidáme sůl. Postupně přiléváme zbytek vlahé vody a zaděláme tuhé těsto.
Krok 2: Těsto dáme na vál a asi 10 minut ho hněteme, až je pružné a jednolité. Mísu vymažeme olejem, vložíme do ní těsto, které také potřeme olivovým olejem. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout na 60-90 minut.
Krok 3: Nakynuté těsto rozdělíme na 5-6 bochánků, podle toho, jak chceme mít rohlíky velké. Z každého bochánku vyválíme kruh, rozřízneme ho na 4 části. Z každého trojúhelníku, který trochu upravíme, pevně stočíme rohlík a dáme na plech s pečicím papírem. Je na nás, zda rohlík necháme rovný, nebo ho ohneme. Z 5 bochánků máme 20 rohlíků a z 6 bochánků 24 menších rohlíků.
Krok 4: Na plechu je přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut nakynout. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme solí a sezamem. Dáme je péct na 25 minut na 220 °C.
Zveřejněno 26. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnečkové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xO9J
Moje poznámka
Hrnečkové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xO9J
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 6 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 7 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 8 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 9 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 3 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 5 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 5 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 5 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 6 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 8 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 9 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
cukr moučkový,
sůl,
kvasnice,
voda,
olej olivový,
vejce,
sůl
Komentáře (3)
Nazorne k videni na fotodokumentaci