Ořechová roláda s jablky
Rafinované provedení této ořechové rolády pohladí chuťové buňky milovníka ořechů a jablek. Lehká piškotová roláda se šťavnatou náplní bude chutnat jako sváteční dezert. Ale můžete ji připravit jen tak pro potěšení svých blízkých.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 790 kJ / 4 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,19 g |
| Tuky | 326,74 g |
| Vláknina | 20,60 g |
| Cholesterol | 1,43 g |
| Sodík | 848 mg |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 246,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme a ušleháme se špetkou soli a cukrem. Do sněhu po jednom zašleháme žloutky. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Mouku smícháme s ořechy a zlehka vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto rozetřeme na plech 40x30 vyložený pečicím papírem a pečeme 10-12 minut.
Krok 3: Po upečení korpus překlopíme na pocukrovanou utěrku, odstraníme papír a pomocí čistého pečícího papíru korpus otočíme do původní polohy a zavineme. Necháme úplně vychladnout.
Krok 4: Jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky, vložíme do kastrůlku, přidáme 20 ml vody, citronovou šťávu, vanilkový cukr, skořici a asi 3 minuty povaříme. Odstavíme, jablka necháme okapat, šťávu dáme stranou.
Krok 5: Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladit. Vychlazený krém dáme do robotu, přidáme máslo a vyšleháme dohladka.
Krok 6: Korpus pokapeme šťávou z jablek a rozetřeme 2/3 krému, na který položíme jablka. Pomocí papíru stočíme, pevně zabalíme a dáme do chladničky ztuhnout. Potom povrch potřeme zbylým krémem, boky posypeme ořechy a libovolně ozdobíme.
Zveřejněno 7. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechová roláda s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OV6g
Moje poznámka
Ořechová roláda s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OV6g
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 5 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 5 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 6 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 6 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
ořechy mleté,
sůl,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
skořice,
šťáva citronová,
jablko,
máslo,
ořechy mleté
Komentáře (1)