Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 046 kJ / 1 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,76 g |
Tuky | 43,18 g |
Vláknina | 28,66 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 102,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nejdříve dusíme pod poklicí, poprášené mexickým kořením, kořením na pečeni (či na krkovičku), lehce osolené, se špetkou kmínu, obložené 3 cibulemi na osminky a plátky česneku.
Vody dáme velmi málo, raději přiléváme. Pokud máte kůži z masa, pečeme ji vedle. Ke konci obrátíme, aby se obojí opeklo z druhé strany. Krok 2: Brambory nakrájíme na plátky, do pekáče nebo na plech nakapeme olej a plátky rozložíme. Posypeme solí a mexickým kořením a pokapeme olejem. Do trouby přijdou společně s dušeným masem. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půlkolečka, smažíme na oleji. Až zezlátne, přidáme všechnu zeleninu. Asi po pěti minutách poprášíme kořením na grilovanou zeleninu, přisolíme a přidáme Salsu Fajito. Dala jsem 1 lžičku hl. mouky, ale nemusí být. Nerozvařit. Krok 4: Když je maso měkké, přijde do trouby rozehřáté na 220 °C, bez poklice. Po 15 minutách vložíme i brambory (1-2 poschodí pod maso). Pokud se vám zdá kůže málo opečená, šoupněte ji na chvíli pod gril.
Vody dáme velmi málo, raději přiléváme. Pokud máte kůži z masa, pečeme ji vedle. Ke konci obrátíme, aby se obojí opeklo z druhé strany. Krok 2: Brambory nakrájíme na plátky, do pekáče nebo na plech nakapeme olej a plátky rozložíme. Posypeme solí a mexickým kořením a pokapeme olejem. Do trouby přijdou společně s dušeným masem. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půlkolečka, smažíme na oleji. Až zezlátne, přidáme všechnu zeleninu. Asi po pěti minutách poprášíme kořením na grilovanou zeleninu, přisolíme a přidáme Salsu Fajito. Dala jsem 1 lžičku hl. mouky, ale nemusí být. Nerozvařit. Krok 4: Když je maso měkké, přijde do trouby rozehřáté na 220 °C, bez poklice. Po 15 minutách vložíme i brambory (1-2 poschodí pod maso). Pokud se vám zdá kůže málo opečená, šoupněte ji na chvíli pod gril.
Zveřejněno 20. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na mexický způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnA7
Moje poznámka
Vepřová plec na mexický způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnA7
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 22 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
brambory,
směs zeleninová mexico,
cibule,
česnek,
olej olivový,
koření na grilovanou zeleninu,
koření mexiko,
koření,
sůl,
kmín celý
Komentáře (1)